Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnat a 12 anys i mig de presó per violar la besneboda a Blanes durant la revetlla de Sant Joan del 2021


L’Audiència de Girona ha condemnat a 12 anys, 6 mesos i 1 dia de presó l’acusat de violar la besneboda de 15 anys a Blanes durant la revetlla de Sant Joan del 2021. La sentència conclou que el processat va convidar la menor a una celebració a la platja, amb més familiars. Cap a les onze de la nit, i aprofitant-se de la confiança que li tenia la víctima, li va demanar que l’acompanyés a casa a buscar una pilota per als nens.

Un cop al domicili, l’home va intentar fer-li un petó però la menor es va poder apartar. Després, la va fer anar a una habitació, li va començar a fer tocament. L’acusat va fer cas omís de l’oposició de la víctima, la va fer anar a una altra habitació i la va violar.

L’acusat va admetre parcialment els fets al judici. Va dir que va mantenir relacions sexuals amb la reneboda de 15 anys però va negar que fossin inconsentides o que utilitzés violència. També va afirmar que aquella nit anava begut. L’endemà dels fets va anar a la comissaria de la Policia Local de Blanes i va confessar que havia tingut sexe amb una menor sabent que era delicte. La menor, que va declarar a porta tancada, va reiterar que l’havia agredit utilitzant força física.

El tribunal havia de resoldre si aplicava el Codi Penal del moment dels fets, com demanava la fiscalia, o l’actual després de la llei del ‘sí és sí’. L’Audiència imposa la normativa vigent perquè és més beneficiosa per al processat.

Foto: Audiència de Girona (Xavier Pi -Marina López/ACN)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit