Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnada a presó permanent revisable la veïna de Lloret que va matar la seva filla

La seva exparella ha rebut la mateixa condemna després de també ser declarat autor d'un delicte d'assassinat amb traïdoria, acarnissament i parentiu


L’antiga veïna de Lloret de Mar que va matar a la seva filla de dos anys a Saragossa l’any 2021 ha sigut condemnada a presó permanent revisable, segons ha avançat Diari de Girona. L’exparella de la dona, que convivia amb ella, la víctima i els seus tres germans, ha rebut la mateixa pena. Tots dos van ser declarats autors d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, acarnissament i parentiu pel tribunal popular que va jutjar el cas a finals del 2023.

Els fets van tenir lloc el gener del 2021 a Saragossa. La menor va rebre un fort cop a l’abdomen que li va seccionar el duodè. Això li va causar una peritonitis aguda. Tot i que l’estat de la nena empitjorava amb forts dolors i febre, ni l’acusada ni la seva parella van demanar ajuda fins a l’endemà. Els metges, però, només van poder certificar la defunció de la menor.

Amb l’autòpsia, els forenses van trobar en el cos de la nena 101 lesions, 73 d’elles recents i les altres 28 antigues. A més, també van detectar restes de diferents drogues. D’altra banda, la investigació de la Policia Nacional va trobar missatges als telèfons dels condemnats en què comentaven els maltractaments i càstigs que infligien a la nena. Tots dos van ser detinguts i, des de llavors, han estat a la presó.

Al judici, celebrat a l’Audiència Provincial de Saragossa, la mare i el padrastre de la víctima es van acusar mútuament. D’una banda, l’acusada va assenyalar que l’home pegava els seus fills quan ella no hi era. Per l’altra part, l’home va atribuir tots els maltractaments a la mare de la menor i va al·legar que no els va denunciar perquè ella l’amenaçava d’acusar-lo de violència masclista.

El jurat popular va considerar que els dos processats tenien intenció de matar a la petita. Així, els van declarar autors d’un delicte d’assassinat, amb els agreujats de traïdoria, acarnissament i parentiu. Ara, el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó ha reconegut la condemna de presó.

A Lloret

La mare va arribar a Lloret de Mar després de marxar de Palma, on va tenir la seva primera filla. Aquesta nena va estar en tutela i acolliment d’una altra família després que els serveis socials determinessin que estava “en situació de risc” i “desemparament”. Després de Lloret, la dona va traslladar-se a Saragossa. Durant aquest temps va tenir tres fills més amb els qui els serveis socials, catalans i aragonesos, van haver d’intervenir. Tot i que hi havia un informe dels tècnics de Girona que considerava la dona “irrecuperable” i reflectia episodis de maltractament relatats pels nens, un any abans del crim, una sentència va retornar els petits a l’acusada.

La menor assassinada va ser enterrada el 2022 al cementiri de Lloret de Mar, municipi on resideix el pare biològic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit