Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Compte enrere per la festa major de Blanes que comptarà amb el pregó a càrrec de la Fundació Carl Faust


La Fundació Carl Faust, gestora i propietària del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, serà l’encarregada de pronunciar el pregó de la festa major del municipi de la Selva Marítima, que tindrà lloc del 21 al 28 de juliol. Dins el programa de la festa de Santa Anna hi ha la celebració del 50è aniversari del concurs de focs d’artifici de la Costa Brava que s’havia de fer el 2020 però es va haver de suspendre dos anys consecutius per la pandèmia de la Covid-19. Els focs es faran del 22 al 26 de juliol.

El programa d’activitats de la festa inclou les actuacions de Quim Masferrer -el popular presentador del programa de TV3 “El Foraster”- el grup Buhos i la cantant Suu. També actuaran els DJ’s Víctor Magan i Enka, Hotel Cochambre i l’orquestra la Selvatana en una festa com tindrà dos grans escenaris: la plaça dels Dies Feiners i l’aparcament del CAP 2. El pressupost total de la festa major d’enguany ascendeix a mig milió d’euros.

L’alcalde Àngel Canosa ha destacat l’aportació de Carl Faust i de la seva Fundació al municipi de Blanes, explicant com Faust va ajudar la població local durant els anys de la Guerra Civil:

“Vull posar de manifest un episodi de la seva que poder no és prou conegut. Durant el temps de la Guerra Civil aquest municipi, Blanes, va patir la fam. Va ser el propi Carles Faust el que va aconseguir llavors de patates, pèsols i mongetes al comerç d’Europa. Les va portar fins a la frontera i va acceptar que tota la feina que havia fet fins llavors al Jardí fos terrabastada i que durant el temps que fos necessari tinguessin aliments necessaris de primera necessitat”.

50è aniversari dels focs

El concurs internacional de focs d’artifici de la Costa Brava tindrà lloc del 22 al 26 de juliol a l’emplaçament habitual, la roca de Sa Palomera. Les pirotècnies que hi participen enguany provenen de València, Múrcia i Saragossa. El pressupost és de 172.000 euros i el consistori espera una afluència de públic d’un milió de persones entre tots els dies.
El dispositiu de seguretat inclou efectius de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra.

El regidor de cultura Albert Sanz, ha explicat que dos anys després de l’aturada per la pandèmia el consistori s’ha trobat amb un panorama diferent entre les companyies pirotècniques i ha dit que l’any vinent caldrà replantejar el format del concurs que continuï sent atractiu per a les empreses del sector pirotècnic. “Ens haurem de reiventar”, ha dit el regidor, donat que el format de concurs ja no interessa a moltes empreses, que busquen més oferir un espectacle a preu tancat.

Pel que a l’Ensorrat, el festival dirigit als joves, tindrà lloc del 21 al 25 de juliol. Comptarà amb quatre nits de música en directe, i una altra amb música a càrrec de DJ’s. Les actuacions començaran a ¼ de 12 de la nit, llevat del primer dia, que es farà a 2/4 d’11. Els concerts acabaran a les 3 de la matinada el primer dia, allargant la sessió fins 2/4 de 4 amb música ambient, mentre que des del divendres fins dilluns, acabaran a 1/4 de 4 de la matinada, continuant amb música ambient fins 2/4 de 5. Els estils de les actuacions van des de la rumba fins al punk passant per la música electrònica. L’epicentre de l’Ensorra’t serà la platja central de Blanes.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit