Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Comencen les obres del pas sotavia entre Pineda i Santa Susanna

Les obres tindran un cost de 5,5 milions d'euros i una durada de 12 mesos


Han començat les obres per la construcció del nou pas sotavia a la zona de les Dunes, entre els municipis de Pineda de Mar i Santa Susanna. Aquest pas, que tindrà una amplada de 14 metres i una alçada de quatre metres, ha de permetre connectar els espais que actualment divideix la línia del tren. A més, com apunten els ajuntaments de Pineda i Santa Susanna, també ha de millorar l’accessibilitat, afavorir la mobilitat sostenible i reduir la circulació de vehicles al front marítim.

La construcció del pas sotavia tindrà un cost de 5,5 milions d’euros, finançat amb el fons Next Generation, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. S’espera que les obres estiguin acabades abans de l’estiu del 2025.

Les obres, a banda del pas, també crearan una nova zona d’estacionament a prop de la Platja dels Pins de Pineda i de la Llàntia de Santa Susanna. Aquesta nova zona tindrà un accés escurçat a la platja acomodat amb rampes.

Des de l’Ajuntament de Pineda apunta que l’entrada soterrada a l’altura del carrer Santiago Rusiñol passarà a ser accessible només per a vianants. Des de Santa Susanna apunten que el pas connectarà el Camí de la Via amb el futur aparcament situat a la Llàntia. Aquest servirà per accedir al Passeig de les Dunes i al mar.

A més, el pas soterrat també facilitarà l’accés i la connexió mar-muntanya. També permetrà eliminar el pas sobre la via que hi ha a l’estació de Pineda. Com apunten els consistoris, això serà possible quan es construeixi el vial paral·lel a la via i amb el que s’espera reduir el risc d’atropellaments.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit