test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Cinc municipis de l’Alt Maresme tindran platja per a gossos aquest estiu


Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Calella, Canet de Mar i Arenys de Mar tindran platja per a gossos aquest estiu. A tot el Maresme són nou els municipis que tindran platges per mascotes, mentre que a la Selva cap municipi dels tres municipis del litoral oferirà aquest servei.

Arreu de Catalunya, són un total de 37 dels 69 municipis costaners que tindràn una platja per a gossos durant aquest estiu. Si bé en algunes hi haurà restriccions d’horaris i d’espais, la majoria de platges que permeten l’entrada a gossos obren durant el dia o no tenen cap horari.

Deu comarques amb platges per a gossos

Catalunya té 12 comarques costaneres, però hi ha dues que no tenen cap platja per a gossos. A La Selva i al Baix Penedès, cap municipi té un espai habilitat per als animals, lluny de les nou poblacions que tenen una àrea per als gossos al Maresme.

Els motius dels 32 municipis per no habilitar una platja per als gossos són diversos. Per exemple, la intenció de mantenir la certificació de la Bandera Blava a les platges de la vila, un reconeixement “incompatible” amb obrir l’espai als animals, com asseguren els consistoris de Blanes, Tossa de Mar o Calafell, ja que l’àrea ha de ser completament sectoritzada.

Una altra raó és la protecció dels animals com apunten des del Vendrell (El Baix Penedès) ja que “l’abús de l’exposició al sol en un espai no habitual per la majoria dels animals pot provocar mareigs, vòmits i malalties per la ingesta de sorra o aigua salada o també per insolació”. Així ho detalla Bárbara María Peris Sellés, regidora de Platges, Turisme i Cohesió Territorial del municipi.

Altres poblacions ho justifiquen per la dificultat en encabir l’espai en una àrea que, des de l’Ajuntament de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), es mira que “continuï sent parc natural i amb espècies sensibles fent nidificació” com són el corriol camanegre o el cames-llargues, tot i que consideren la proposta “interessant”. Una situació que es repeteix a Creixell (Tarragonès), on dels dos quilòmetres de platja, “la meitat és zona protegida”, o a Altafulla (Tarragonès), on la platja és de menys de 1.000 metres i a causa d’aquestes mides “no és possible habilitar cap espai” per a gossos tenint en compte els “milers de visitants i banyistes” que es desplacen fins a la costa durant la temporada alta.

Foto: Marina López // ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit