Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Cinc detinguts a Mataró per robar vehicles i enviar-los a Gàmbia


Els Mossos d’Esquadra han desarticulat a Mataró un grup criminal que robava vehicles i els enviava per mar a Gàmbia en contenidors industrials. De moment, s’han detingut cinc persones entre 23 i 65 anys per delictes de robatori i furt, falsificació de document mercantil i pertinença a grup criminal. La investigació continua oberta i es preveuen més detencions.

Els Mossos van fer la detenció el passat 11 de gener. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mataró el 13 de gener i el jutge va decretar-ne la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació va començar a mitjans de novembre del 2022 quan els Mossos van tenir coneixement d’un robatori tipus teloner a Mataró. Durant aquells dies, es va detectar un moviment sospitós de vehicles i a partir de les investigacions realitzades es va saber que hi havia un grup criminal organitzat especialitzat a sostreure vehicles. Els treien del país a través de via marítima en contenidors i els portaven a Gàmbia per vendre’ls.

Els detinguts sostreien vehicles ja matriculats, però pràcticament nous, i se’ls emportaven a Mataró on els amagaven, els treien la placa de matrícula original i, fins i tot, en algun cas havien esborrat el número de bastidor.

Foto: Un dels contenidors industrials que enviaven a Gàmbia. Imatges de Mossos d’Esquadra

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit