test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Celebra la Revetlla de Sant Joan a la Selva i l’Alt Maresme


Aquest divendres és la Revetlla de Sant Joan. Per celebrar la nit més curta de l’any diferents municipis de la Selva i l’Alt Maresme han organitzat activitats i festes ben diverses. Enguany, Marc Espier de Vilobí d’Onyar és la persona que puja a Canigó a recollir la Flama i la baixa.

Blanes

A Blanes, la Flama del Canigó arribarà a les 16h. A partir de les 18h hi haurà animació infantil i no serà fins a les 20h quan es farà l’encesa de la foguera. Des de les 23h i fins a la matinada hi haurà música a càrrec de Xiclet, The Say Tones i DJ Hochi. Tot serà al passeig Marítim.

Santa Coloma de Farners

La Flama del Canigó arribarà a Santa Coloma de Farners a les 18.30h a la carretera de Sils. Des d’allà, el Club Olímpic Farners començarà una marxa. Els rellevarà la Fundació Astres acompanyats dels batucaires fins arribar a la plaça Farners. Allà es farà l’encesa del peveter i es llegirà el missatge de la Flama 2023. La cloenda es farà amb coca i cava per tothom.

Tordera

A les 21.30h arribarà la Flama del Canigó a la plaça de l’Església de Tordera. Tot seguit actuarà la Colla de Diables de Todera, que enguany celebren el seu 30è aniversari. En acabar es farà la lectura del manifest d’Òmnium Cultural i una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània.

Malgrat de Mar

A les 17h es farà la rebuda de la Flama a l’avinguda de Can Feliciano a Malgrat. Tot seguit, la Flama anirà fins a la plaça de l’Església. Allà es farà la lectura del manifest i l’encesa del peveter. També és on començarà el Correfoc, que anirà fins a la plaça Xesco Boix. A partir de les 21h hi haurà un espectacle priotècnic i l’encesa de la foguera. En acabar es farà un sopar popular i a les 22h començarà una nit de concerts amb Salamandra Duo, Svetlana i Ford Festa DJ Set.

El diumenge, l’Esbart Dansaire Mar Blava oferirà la tradicional celebració de Sant Joan i Sant Pau a partir de les 19 h al Parc de Can Campassol. Amb l’actuació de la Cobla Ciutat de Granollers i la col·laboració de l’Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina.

Vidreres

A Vidreres, a Flama del Canigó arribarà divandres a les 18h a la plaça de l’Església.

Canet de Mar

Dins del marc de la Festa Major de Sant Pere i Sant Pau, la Flama del Canigó arribarà aquest divendres a les 19h davant de la Biblioteca de Canet de Mar. A continuació hi haurà la lectura del manifest, una actuació musical, una encesa de torxes i una cercavila fins a la platja.

A les 9 del vespre es farà la Revetlla de Sant Joan a l’envelat de Vil·la Flora amb sopar i ball amb el grup Premium Quartet. A la zona de barraques, al passeig Marítim, actuaran Los Ignorantes, Figa Flawas, Les que FaltaBand i DJ Natura.

Arenys de Mar

A Arenys de Mar, la Flama del Canigó arribarà a les 21h a la plaça de l’Ajuntament. Seguidament es farà la lectura del manifest. A la platja Picòrdia s’encendrà la foguera a les 21.30h. A partir de les 23.30h, la platja de les Palmeres acollirà la Revetlla de Sant Joan amb CapiNàs i DJ Sendo.

A més, durant tot el cap de setmana a la plaça de l’Església hi haurà la XLI Fira del Solstici d’Estiu.

Hostalric

Hostalric celebrarà la Revetlla de Sant Joan amb el Sopar de Sant Joan que es farà aquest divendres al pavelló 2 de la zona esportiva. En acabar el sopar, la festa continuarà amb DJ Daler.

Arbúcies

La Flama del Canigó arribarà a Joanet a les 17.45h. Des d’allà anirà cap al poble d’Arbúcies amb Rutatur i una cercavila amb flabiolaores, grallers, en Llambrot, la Carboneta i capgrossos. A les 19h la flama arribarà al CAP per enfilar cap a la plaça de la Vila. Allà, en arribar, hi haurà l’encesa del peveter i la lectura del manifest.

Sant Hilari Sacalm

En mans d’esportistes arribarà la Flama del Canigó a Sant Hilari el 23 de juny, el dia de la revetlla. L’endemà, per Sant Joan, se celebrarà el 77è Homenatge a la Vellesa. A les 11.30h se sortirà del Casal de Can Blat amb els Gegants i Grallers de Sant Hilari i, en acabar la missa, es farà un dinar i ball al pavelló. Després de l’àpat es farà entrega de la placa que homenatja als hilariencs i hilarienques que enguany compleixen noranta anys. A les 18h, als Jardins de Can Rovira, hi haurà l’espectacle de màgia ‘Hocus Pocus’ d’Eduard Juanola. A més, a partir de les 19h, a la plaça Gravalosa hi haurà sardanes amb la Principal de Banyoles.

Lloret de Mar

A Lloret, la Flama del Canigó arribarà a les 19.30h al passeig de Cullar amb els ciclistes. A la plaça de la Vila ho farà a les 20h.

Santa Susanna

La Flama del Canigó arribarà a Santa Susanna a les 20h a l’esplanada de Can Rabassa. Allà, també es farà la lecura del manifest i l’encesa de la foguera. A parit de les 21.30h, a Can Ratés, hi haurà sardinada popular. En acabar, hi haurà un concert de versions a càrrec del grup Sneakers.

Caldes de Malavella

L’Agrupació Sardanista de Caldes de Malavella ha organitzat per Sant Joan, una audició de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Terrassa a la rambla d’en Rufí. A més, durant l’audició, que començarà a les 19h, també hi haurà una botifarrada popular.

Pineda de Mar

Pineda celebra la Festa Major petita de Sant Joan del 23 al 25 de juny. El dia de la revetlla hi haurà música a Ràdio Pineda de les 20h fins a la matinada a càrrec de Ricard Ubach DJ. També al divendres, la Flama del Canigó arribarà a la plaça Mèlies a les 20h i a partir de les 21h començaran les revetlles a la mateixa plaça i a la plaça de la Biblioteca.

L’endemà dissabte, a les 12h, es farà l’ofici solemne en honor a Sant Joan Baptista a l’Església Parroquial de Santa Maria. Al vespre, a partir de les 20.30h, hi haurà el concerr de Mónica Green Trio a plaça d’Espanya.

Per diumenge, a les 11.30h al Pati de Can Comas hi haurà bombolles gegants. A partir de les 19.30h, a la plaça de les Mèlies es farà una ballada de sardanes a càrrec de La Principal de Cassà. A més, a la mitja part hi haurà el Ball de Gegants a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Pineda.

Calella

L’arribada de la Flama del Canigó a Calella serà a les 21h al passeig Manuel Puigvert. S’encendrà el peveter i es llegirà el manifest. Després, es farà un sopar popular a càrrec de l’Associació Sant Quirze i la Confraria de Setmana Santa. També hi haurà foguera i ball, tant de sardanes com d’altres estils musicals amb el Duet Ària

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit