Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Celebra la diada de Sant Jordi a la Selva i al Maresme


Aquest dimarts 23 d’abril és la diada de Sant Jordi. Diverses poblacions de la Selva i del Maresme s’ompliran de llibres, roses i activitats.

Blanes

El municipi arrencarà la Diada de Sant Jordi amb un ‘Esmorzar Literari’ amb escriptors i publicacions relacionades amb Blanes. Hi participaran Joan Adell, Maria Aladern, Elisabet Moreno, José Luis Coy, Evita de Luna, Jaume Planas, Sergi Ros, Almudena Montaño, Conxi R., Xavi Marina i Aitor Roger. L”Esmorzar Literari’ es farà a La Plantera.

Durant el dia també hi haurà la Fira Sant Jordi, als carrers del centre de la vila. A més, també es farà una Fira del llibre usat a la Biblioteca Comarcal.

Per la Diada de Sant Jordi també s’ha programat una marxa atlètica escolar i el Concert de Sant Jordi, a càrrec del cor de cambra Sota Palau i la coral Solstici. Rl concert es farà a les 20 h al Teatre de Blanes.

Tordera

La plaça de l’Església de Tordera acollirà la Fira de Sant Jordi aquest dimarts de 10 h a 20.30 h. Durant el matí hi haurà diferents actes com una lectura en veu alta en commemoració de la mort d’Àngel Guimerà, una representació teatral de la llegenda de Sant Jordi o un certamen literari. A la tarda es faran tallers com el de creació d’un punt de llibre o d’educació emocional. A més, també hi haurà un contacontes, la lectura del manifest Diada de Sant Jordi o l’entrega de premis del Concurs literari Barón de Carlos i de punts de llibre, entre d’altres.

Durant tot el dia també hi haurà una zona d’autores locals o la celebració del Firalògic.

Malgrat de Mar

A Malgrat celebraran el Sant Jordi dins de la mostra artística del MalgrART fins al 29 d’abril.

Maçanet de la Selva

Durant tot el dia hi haurà parada de llibres i roses a la plaça de l’Església. Al migdia es farà una ballada de sardanes, amb l’Associació Amics de la Sardana de Maçanet.

A més, la biblioteca municipal també ha organitzat altres activitats com un club de lectura o un taller infantil literari.

Arbúcies

A banda de les parades de llibres i roses que hi haurà durant tot el dia a Arbúcies, el dimarts, la placeta dels Encantats acollirà l’espectacle Xip xap de la companyia Rag & Bone. A les 19 h es farà l’acte d’inauguració del nou espai infantil-juvenil de la biblioteca.

Fins el diumenge 28 d’abril, el municipi també ha programat altres activitats relacionades amb Sant Jordi. Destaca la sessió de contes teatralitzats amb Joan de Boer La llegenda de Sant Jordi i altres contes populars catalans (25 d’abril), el Concert romàntic de primavera amb Emprion Quartet (24 d’abril) o el vermut amb l’Orquestra Jove de la Selva (27 d’abril).

Lloret de Mar

Dimarts, Lloret celebra la 43a edició de la Fira del Llibre i la Rosa al passeig Jacint Verdaguer. Hi haurà un total de 51 parades, entre llibreries, floristeries, botigues, associacions, escriptors i escoles.

A més, l’Oficina de Català organitzarà un espectacle titulat Quan parles fas màgia que es farà a les 19h, a la plaça de la Vila, a càrrec del mag Eduard Juanola. Abans, les parelles lingüístiques recitaran poemes de Vincent Andrés Estellés per commemorar el centenari del naixement del poeta valencià.

Tossa de Mar

A Tossa el dia de Sant Jordi hi haurà parades de llibres i roses, tallers i música a la plaça Espanya. A més, fins diumenge també es faran més activitats com l’entrega de premis del Concurs Punt de Llibre i Literari (24 d’abril), el Dia de la Terra i de la Dansa (27 d’abril) o el concert de l’orquestra Jove de la Selva (28 d’abril).

Palafolls

Durant tot el dia, el Fòrum Palatiolo de Palafolls acollirà jocs diversos, zona de lectura i parades de llibres i roses. A més, també s’hi faran lectures de relats i actuacions musicals. A la Biblioteca Enric Miralles també hi haurà una hora del conte i, al teatre municipal es farà una mostra de Sant Jordi a càrrec de l’Escola Municipal de Música i Dansa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit