Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Cayetana Guillén-Cuervo rep el Premi d’Honor del Blanes Costa Brava International Film Festival

L'artista ha vingut a Blanes per presentar el documental 'Mapa a Pandataria'


El Blanes Costa Brava International Film Festival ha entregat aquest dimecres al vespre el Premi d’Honor a l’artista Cayetana Guillén-Cuervo. Si bé els guardons es van entregar el cap de setmana, l’actriu no va poder assistir-hi per motius d’agenda i els organitzadors han aprofitat la seva visita d’aquest dimecres per fer-li l’entrega del premi. El festival l’ha premiat per la divulgació del cinema que fa a través del programa Versión Española que s’emet a Televisió Espanyola des del 1998. Aquest dimecres, l’artista ha vingut a Blanes per presentar el documental Mapa a Pandataria.

Aquest passat divendres va arrencar la primera edició del festival de cinema de Blanes. Va ser amb una gala al teatre on es va fer l’entrega dels tres els premis honorífics de l’edició. El primer d’ells era per a l’actriu Monica Randall per la seva trajectòria. El certamen també va entregar el premi a títol pòstum al muntador Amado Carreras i l’últim dels guardons va ser per a Cayetana Guillén-Cuervo.

Festivals que ajuden a “posar en el mapa”

L’actriu va enviar un vídeo per agrair el reconeixement per la seva tasca en la divulgació del cinema, sobretot de l’espanyol. Per motius d’agenda no va poder anar presencialment a la gala d’inauguració, però aquest dimecres sí que ha anat a Blanes per presentar el documental Mapa de Pandataria als OCine del municipi.

Aprofitant la visita, els organitzadors del festival han fet entrega del premi de forma presencial abans de fer la projecció del documental. Guillén-Cuervo ha agraït el reconeixement i també la tasca que fa l’Ajuntament de Blanes en defensa de la cultura a l’hora d’organitzar un festival com aquest. A més, l’artista ha afegit que els festivals de cinema ajuden a “posar en el mapa” les ciutats on es fa i tot el moviment cultural que hi ha al darrere. Per això anima al consistori a tirar endavant aquesta iniciativa per als pròxims anys.

De fet, Cayetana Guillén-Cuervo ha assegurat que se sent que ha “apadrinat” aquest festival després de rebre el guardó en la primera edició. A més, Guillén-Cuervo s’ha mostrat satisfeta que hagi estat per la seva feina al capdavant del programa de televisió que ajuda a visibilitzar les produccions espanyoles.

Mapa a Pandataria

Pandataria és una illa del mar Tirrè on els romans enviaven les dones que havien de ser desterrades per no seguir les normes (casos d’adulteri, per motius polítics o per poder). Anys més tard, el dictador Mussolini hi enviava els opositors. Ara, aquesta illa s’ha convertit en el nom de l’espectacle que protagonitza Cayetana Guillén-Cuervo. El documental ‘Mapa de Pandataria’ explica el procés de creació d’aquest espectacle a un més d’estrenar el muntatge.

Guillén-Cuervo ha explicat que aquest espectacle està fent gira amb “crítiques boníssimes”. De tota manera, l’actriu assegura que el documental també exposa “sis històries de superació” i el paper que ha tingut la cultura en la transformació de les seves vides-

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit