Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Cau a Lloret i Girona una organització dedicada a les estafes a través del mètode “fill en dificultats”


Agents de Policia Nacional han detingut entre Lloret de Mar i Girona deu integrants d’una organització criminal dedicada a les estafes a través del mètode del “fill en dificultats”. Seguint aquest modus operandi, els delinqüents es feien passar per fills de les víctimes i els demanaven diners a través d’un missatge de WhatsApp. Els deien que el seu telèfon s’havia fet malbé i que podien escriure’ls en el nou número, que suposadament era d’un amic. Mai parlaven per telèfon per no descobrir-se i els demanaven transferències urgents d’entre 2.500 i 3.000 euros.

La majoria dels detinguts són de Lloret de Mar i entre els deu integrants de l’organització arrestats, hi ha l’encarregat de la captació de joves d’entre 20 i 30 anys per dur a terme aquestes estafes. El paper dels captats era fer de “mules”; és a dir, rebre els diners estafats de la víctima a canvi d’una compensació econòmica per part de l’organització.

D’aquesta manera, es dificultava el rastre dels diners i la identitat dels estafadors. També es demanava a la víctima fer pagaments fraccionats amb el mateix objectiu. Després de diverses gestions, els agents han aconseguit seguir el rastre de les transferències que havien fet les víctimes i detenir els estafadors.

La investigació, que continua oberta, es va iniciar després que el cos rebés nombroses denúncies. No es descarten noves detencions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit