Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pòdcast Capitalitat de la Cultura Catalana Lloret 2023: episodi 1


Encetem el pòdcast de la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta Lloret, un pòdcast mensual que recollirà les activitats més destacades. Per parlar-ne comptem amb la comissària de la Capitalitat de la Cultura de Lloret, Amaranta Gibert.

En aquest primer trimestre del 2023, les activitats que s’han celebrat en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana han sigut diverses. Amb Gibert destaquem ‘Poetes de Guàrdia’, una activitat que com anota la comissària “ha anat molt i molt bé, millor del que ens pensàvem”. De fet, Gibert apunta que “de tota la programació de la capital volem que hi hagi coses que arrelin”, i ‘Poetes de Guàrdia’ és una d’aquestes activitats que esperen que perduri.

Una altra activitat és el cicle de debats ‘De bat a bat’. El primer debat va estar dedicat a la gestió de la cultura popular i com s’implica l’associacionisme als municipis amb Joan Pau Romaní. Segons Gibert, “hi havia d’haver una part acadèmica, una part per analitzar i reflexionar, però fugint de les conferències” i, com explica, ‘De bat a bat’ “busquem reflexionar sobre temes plantejats, que el públic assistent pugui dir-hi la seva, gravar i penjar-ho a la web de la Capitalitat per deixar-los accessibles a tothom”. El següent ‘De bat a bat’ serà el 13 d’abril.

Gibert apunta que amb Lloret com a Capital de la Cultura Catalana “hem volgut incloure el feminisme per entendre la diversitat, entendre què vol dir ser dona i entendre la nostra sexualitat” en la programació. Sota el lema ‘Som el que defensem’, explica, “vam organitzar 16 dies vinculades als feminismes”. “Hem utilitzat la cultura per portar esdeveniments culturals que parlin d’aquest tema i, així, sensibilitzar al públic”, diu la comissària.

De cara a les pròximes setmanes, s’inaugura aquest 30 de març l’exposició ‘Pintor de rem i de vela a Can Saragossa. Aquesta mostra anirà dedicada a l’artista lloretenc Joan Sala Lloberas. El 14 d’abril, i per primera vegada a Catalunya, s’estrenarà a Lloret de Mar Don Ramon María del Valle-Iclán una obra de teatre amb direcció i dramatúrgia del lloretenc Xavier Albertí.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit