Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Calella rep 5 MEUR per transformar-se en una destinació turística sostenible


L’Ajuntament de Calella ha rebut 5 milions d’euros dels fons europeus NextGeneration per transformar el municipi en una destinació turística intel·ligent i sostenible. L’objectiu del finançament, segons el consistori, és convertir Calella en una destinació competitiva i amb garanties de futur.

Aquest finançament s’inclou dins del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions corresponent a 2023. Així doncs, està destinat a la transició verda i sostenible, a l’eficiència energètica, a la transició digital i a la millora de la seva competitivitat durant el trienni 2022-2024, adaptant aquests eixos a la realitat de la ciutat.

Des de l’Ajuntament de Calella expliquen s’han delimitat un seguit d’actuacions. D’una banda, la gestió d’episodis climàtics extrems o un sistema integral de previsió i gestió ambiental de la platja, entre d’altres. Per millorar l’eficiència energètica s’ha plantejat la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pàrquing de Les Palmeres, de punts de càrrega elèctrica per a vehicles o la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal. A més, també es preveu la restauració Balaustrada del Passeig Manuel Puigvert, l’embelliment de l’entorn dels passos subterranis de vianants o el desenvolupament de campanyes de sensibilització a residents, turistes i visitants, entre més propostes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit