Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Calella presenta la Festa Major de la Minerva i la Fira de Calella i l’Alt Maresme


Calella ha presentat el cartell de la Festa Major de la Minerva aquest dijous. Enguany, la Festa Major de la Minerva compta amb el lema ‘Viu la nostra Festa Major de la Minerva’ i amb un cartell obra de l’artista Sergi Cugat. Com explica Josep Grima, regidor de Cultura, la voluntat és convidar a la ciutadania, tant calellenca com catalana, a venir a Calella i celebrar la seva festa.

Grima explica que la Festa Major de la Minerva 2023 combinarà tradició amb renovació. La principal novetat és que per aquest any la festa s’allargarà un dia; les activitats començaran el dijous 17 de setembre.

“Hem volgut mantenir la tradició, però també, alhora, la renovació. Ho veurem molt clar. Volem arrencar el dijous per allargar-la [la Festa Major] una miqueta més i esponjar-la una mica i que no tot es concentri en un parell de dies, sinó fer-la de quatre dies”. 

Altres novetats de la Festa Major de Calella d’enguany són La Crida a la Festa Major, una xaranga que conduirà al pregó a la plaça de l’Ajuntament; el Ball d’Inici de la Festa Major amb l’Orquestra Montecarlo; o la Cercavila Nocturna. Tot i això, com explica el regidor, hi ha moltes activitats que es mantenen, com el pregó de Festa Major, enguany a càrrec de l’artista calellenca Aina Da Silva; la Mostra de Plats Casolans; els castellers, o els concerts de barraques, en què hi actuaran Doctor Prats, La Fúmiga i Ebri Knight, entre d’altres.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme

Coincidint amb el dies de la Festa Major de la Minerva, Calella també celebrarà la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Enguany, aquest esdeveniment ha partit de la idea de fer una “fira de fires”. Grima explica que aquest objectiu neix de la intenció de crear una festa major de les fires.

“Nosaltres ens imaginem una Fira de Calella diferent, ens l’imaginem amb un concepte festival. Però, a més, ens l’imaginem incoporant activitats de la festa major. Per això va sorgir la idea de ‘fira de fires’, de ‘festa major de les fires’, sobretot per connectar amb el que tenim arreu del territori. Hem volgut apostar per aquest concepte que estem convençuts que agradarà moltíssim amb aquestes vuit fires convidades d’arreu de Catalunya.” 

A més, la Fira de Calella també ha incorporat novetats com un nou recorregut plantejat per seguir dins de l’espai firal. A més, com ha explica Grima, també s’hi podrà gaudir d’una zona gastronòmica i d’un espai de lleure amb activitats durant tot el dia.

D’altra banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Calella ha fet èmfasi en els plantejaments de millora per fer les dues festes més inclusives.

“Per nosaltres és una prioritat. Tindrem hores sense música i llums a la fira d’atraccions, una plataforma adaptada per a persones de moblitat reduïda a l’Envelat, al pregó i a la inauguració de la Fira i Festa Major tindrem una ínterpret de sígnes catalana, no hi haurà focs en el pregó… Buscar aquesta inclusió perquè tothom s’hi senti còmode.”

Les activitats de la Festa Major de la Minerva començaran el 17 de setembre i s’allargaran fins el dia 24. Pel que fa a la 42a Fira de Calella i l’Alt Maresme es farà entre els dies 22 i 24 de setembre.

Foto: Ajuntament de Calella

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit