Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Calella nomenarà Josep Maria Terricabras Fill Predilecte de la Ciutat

El govern calellenc proposarà al ple de la Corporació atorgar-li aquesta distinció, a títol pòstum


El Govern municipal de Calella ha decidit fer un reconeixement al filòsof, catedràtic  exeurodiputat Josep Maria Terricabras. El calellenc va morir aquest dimarts als 77 anys. Així, l’Ajuntament vol nomenar-lo fill Predilecte de la Ciutat de Calella amb motiu de la seva trajectòria lligada a la divulgació del coneixement.

Josep Maria Terricabras va néixer a Calella el 1946. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, també es va doctorar en Filosofia i Ciències de l’Educació. Terricabras també va ser eurodiputat al Parlament Europeu del 2014 al 2019, etapa en què va ser nomenat president del grup d’Aliança Lliure Europea a l’eurocambra.

D’altra banda, Terricabras va ser membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans i president del Comitè de Seguiment de la Declaració Universal de Drets Lingüístics. També va ser membre de l’Assemblea Nacional Catalana. La seva trajectòria en l’àmbit universitari també va passar per la Universitat de Münster, a Alemanya, al Saint John’s College de Cambridge, al Regne Unit, i a la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, als EUA.

Amb el reconeixement, el govern municipal de Calella també vol destacar la seva tasca de difusió del pensament com a catedràtic de l’emèrit de la Universitat de Girona especialista en Filosofia Contemporània.

Amb tot, el govern calellenc proposarà al ple de la Corporació la distinció, a títol pòstum, del Dr. Josep Maria Terricabras i Nogueras com a Fill Predilecte de la Ciutat de Calella. Ho farà d’acord amb el que preveu el Reglament Especial d’Honors, Distincions, Monuments i Trofeus de l’Ajuntament de Calella.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit