Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Calella ha aprovat un pressupost de més de 35 MEUR pel 2024

Aquest pressupost té un capítol d'inversions superior als 2 milions d'euros, una xifra "històrica" segons el consistori


L’Ajuntament de Calella ha aprovat el pressupost municipal per aquest 2024. En total, els nous comptes sumen 25.430.000 euros. Aquest pressupost es va aprovar al Ple de Pressupostos del 22 de desembre amb 9 vots a favor dels partits de govern (Junts i PSC). ERC, Calella en Comú i el PP van abstenir-se durant la votació.

El pressupost del 2024 és un 8,56% més elevat que el de l’any anterior. Aquest augment es deu a l’increment dels ingressos provinents de l’augment de recaptació de la taxa turística, segons assenyalen des del consistori. Enguany ha sigut de 400.000 euros. L’augment de la partida pressupostaria també es deu a la venda del solar situat al carrer Sant Joan, on hi havia l’antiga comissaria de policia, i a la venda de la parcel·la situada en el terme municipal de Pineda de Mar. La venda d’aquests immobles incorporarà a les arques municipals un mínim de 210.000 € segons exposa l’Ajuntament de Calella. Aquest import es destinarà al projecte del nou Centre Cívic del Mercat. A més, el consistori també assenyala que hi ha una previsió d’actualitzar els impostos propis, com l’IBI i l’ICO, i de les taxes de taules i cadires a la restauració.

En conjunt, aquest increment d’ingressos ha permès que el pressupost municipal d’enguany tingui un capítol d’inversions superior als 2 milions d’euros. Des del consistori subratllen que aquesta és una xifra “històrica” que, a més, se sumarà a la subvenció de 5 milions d’euros dels fons Next Generation.

Les partides del pressupost calellenc del 2024

La partida de Cultura ha augmentat aquest 2024. Així, enguany, l’import per destinar a activitats culturals arriba a, gairebé, els 970.000 €. D’aquests, l’ajuntament explica que 150.000 € es destinaran a ajudes directes a diferents entitats culturals i a la millora del nostre patrimoni.

A l’àmbit de Promoció econòmica i de Turisme, la partida és de 290.000 €. També destaca la partida de l’àrea d’Igualtat que ha incrementat un 300% pel pressupost d’aquest any. Així, l’import arriba als 40.000 € que l’ajuntament, com explica, destinarà a combatre la violència de gènere. També ha crescut la partida del Servei d’Atenció a Domicili, que és de 257.000 euros.

El pressupost del 2024 de Calella també preveu una partida de 424.000 € per comprar mobiliari urbà i una altra de 400.000 € per renovar els jocs infantils de la part baixa del Parc Dalmau.

Altres partides destacades d’aquest pressupost són la de reposició i millora de la xarxa d’aigua potable (167.000 €), de millora dels equipaments esportius (75.000 €) o la de millora de la cavalcada dels Reis d’Orient i altres compres de mobiliari i material divers (30.000 €). A més, aquest pressupost també inclou partides proposades per grups a l’oposició com una partida per la promoció del català (6.000 €) o una per un pla de prevenció de conductes autolesives (3.000 €). També s’ha acordat incrementar la plantilla d’agents cívics amb plans ocupacionals, la millora de la pavimentació del cementiri vell, la creació d’un banc de terres propi, la contractació d’un servei estable de formació i assessoria pels petits comerços, instal·lació de més càmeres de seguretat o encarregar els estudis preliminars per avançar en la redacció d’un nou POUM, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit