Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Calella es prepara per celebrar la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita


Calella es vesteix de festa per celebrar la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita des d’aquest dijous 15 de juny fins al diumenge 18. En total, per aquests dies de festa, s’han programat una vintena d’activitats per a tota la família. Des dels tradicionals sopars al carrer, passant per la Cercavila dels Geganters i Grallers o la trobada de bestiari, fins als espectacles i concerts, entre d’altres.

Una vintena d’activitats programades

El primer dia, dijous, els veïns i veïnes de Calella sortiran al carrer amb els sopars a l’aire lliure. Enguany, es faran a una vintena de sopars en diferents punts a les 21:30; 19 seràn el dijous i un, el de l’Associació Cultural Codina, es farà el divendres.

Pel que fa a les celebracions tradicionals, a les 8 del matí de divendres tindrà lloc l’Ofici de la Secretària, precedit per un seguici des de l’Ajuntament fins a la capella i seguit d’una xocolatada al Passeig de Mar. També divendres, però a les 11h, hi haurà l’Ofici Solemne de Festa Major, que comptarà amb la participació del Cor Harmonia. A les 18h es farà la cercavila a càrrec dels Geganters i Grallers de Calella.

El dissabte hi haurà la mostra de postres casolans. Es farà a l’espai exterior de la zona del Mercat Municipal i es recaptaran donatius pels programes assistencials de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella (AVAH). A més, el dissabte al matí les colles infantils de tabals recorreran la ciutat. A la zona del Monument a la Sardana es farà un taller de tabals, un contacontes i un esmorzar popular.

El vespre de dissabte hi haurà la 13a Trobada de Bestiari. Enguany La Llopa, de la colla gegantera, i la Lea, dels Udols de Foc ballaran amb figures  d’arreu del país. Així, a la 13a trobada hi participarà el Basilisc de Mataró, la Víbria Trempada de Badalona, la Polseguera d’Argentona, el Gos Cancerber de Canovelles i la Cuca de Castellbisbal. A més, es farà una cercavila des de la Riera Capaspre fins a la plaça de l’Ajuntament. Allà hi haurà la ballada de bestiari.

Concerts i espectacles

Aquest divendres 16 de juny hi haurà l’espectacle clown ‘Wooooow!’ de la companyia La Churry al passeig de Manuel Puigvert. En acabar, al Monument de la Sardana es farà el concert de Festa Major a càrrec de La Banda del Drac amb l’espectacle ‘Records’. Allà mateix es farà el sopar popular de Festa Major a càrrec de l’Associació Sant Quirze i l’AVAH. Un cop acabi el sopar, La Banda del Drac posarà música al ball de Festa Major.

Dissabte a la tarda hi haurà l’espectacle de circ ‘C’est pas Possible‘ de la companyia Sempre Arriba. Al vespre hi haurà la gala de dansa Impulsa’t de l’associació Tres al Cub. A les 21h es farà un concert de cambra amb el grup Afaitasons a l’Auditori de San Saleta. A la nit, al Pati de l’Os, actuaran elgrup Punyent i, seguidament, hi haurà els Djs de Flaix FM Héctor Ortega i Edgar Manchado.

Diumenge, al passeig de Manuel Puigvert, la companyia La Troupe Malabó actuarà amb l’espectacle Kartapy i Neus Mar amb la cobla La Flama de Farners oferiran el seu espectacle Trencadís.

Foto: Ajuntament de Calella

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit