Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’IRONMAN es queda a Calella fins al 2027


L’IRONMAN es quedarà a Calella almenys durant quatre anys més, fins al 2027. Ho han anunciat aquest divendres al vespre l’alcalde del municipi Marc Buch i Agustí Pérez, director d’Ironman. A més, la prova passarà a anomenar-se l’any vinent IRONMAN Calella-Barcelona. Segons el batlle, renovar és un moment “històric” i, el canvi de nom, “col·loca Calella a tot el món”. 

“És un moment històric poder tornar a renovar i assegurar 4 anys més aquesta prova esportiva, capdavantera en l’àmbit mundial, a Calella. És extraordinari. I, dic que és històric perquè passarà a dir-se IRONMAN Calella-Barcelona. Per tant, col·loquem el nom de Calella a tot el món.”

Segons l’Ajuntament de Calella, amb la renovació es consolida una prova que fa 9 anys que té seu al municipi del Maresme i el revalida com una destinació de turisme esportiu. De fet, Calella, juntament amb Lanzarote, és l’única ciutat de l’Estat que acull l’IRONMAN amb un recorregut de 3,8 km nedant, 180,2 km en bicicleta i 42,2 km corrent. 

Per la seva banda, Agustí Pérez, destaca que des d’IRONMAN estan “molt contents” de revalidar l’acord amb Calella. A més, afegeix que “tocava el reconeixement de la població”.

“Molt contents de poder anunciar l’extensió d’aquest acord de quatre anys més que només fa que culminar aquest esforç comú i aquest camí que ens hem marcat i que és referent mundial. També tocava aquest reconeixement de la ciutat en si. Durant molts anys hem sigut IRONMAN Barcelona i IRONMAN Calella-Barcelona és ben rebut. Els atletes amb tanta tradició de venir aquí ja saben que Calella és el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment i era el moment de, en l’àmbit mundial, mostrar-ho a tothom. 

IRONMAN 2023

Enguany, l’IRONMAN s’ha disputat aquest diumenge 1 d’octubre. En total, el popular triatló ha congregat al Maresme 2.800 participants de 85 nacionalitats diferents i de 469 clubs. Tots els i les esportistes han disputat els tres tipus de prova amb sortida i arribada a Calella. 

El primer classificat per completar el triatló ha sigut l’islandès Sigurdur Olmo Ragnarsson, amb un temps de 8 hores i 42 minuts. A la categoria femenina ha guanyat la danesa Janette Dommer, amb un temps de 9 hores i 24 minuts.

Pel que fa a la mitjana distància, els guanyadors han sigut el francès Amandin Colvray, amb 4 hores i 13 minuts; i la britànica Megan Chapple, amb 4 hores i 23 minuts.

Avui, dilluns 2 d’octubre, s’obren les inscripcions per l’IRONMAN Calella-Barcelona 2024.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit