Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Caldes organitza una visita a la nova campanya d’excavació al Camp dels Ninots


Caldes de Malavella ha organitzat una visita a la nova campanya d’excavacions al jaciment paleontològic del Camp dels Ninots. La visita es farà aquest divendres 2 de juny a les 18h i anirà a càrrec dels directors de la campanya Bruno Gómez de Soler i Gerard Campeny, investigadors a l’IPHES-CERCA.

El projecte del Camp dels Ninots aquest any celebra els seus 20 anys de treballs de recerca. Durant tot aquest temps, s’ha posat al descobert un dels jaciments paleontològics més importants, segons apunten fonts del consistori caldenc. De fet, aquest jaciment pot servir per reconstruir les condicions paleoclimàtiques del continent europeu de finals del Pliocè (3,1 milions d’anys).

Aquesta última campanya va començar el 15 de maig i està previst que s’allargui fins el 9 de juny. Durant aquests dies, un equip de 25 persones procedents de diversos centres d’estudi com la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, l’Insitut Català de Paleontologia o de la Escuela Superiro de Conservación y Restauración de Bienes Culturales de Galícia, han recuperat restes paleobotàniques i de vertebrats. Aquestes troballes poden permetre als investigadors reconstruir l’ecosistema pliocènic que va quedar atrapat als sediment lacustres de l’antic paleollac.

Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit