Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Caldes de Malavella inaugura dues unitats de convivència per a persones amb discapacitat intel·lectual

Des de l'Ajuntament de Caldes de Malavella assenyalen l'objectiu és fomentar l'autonomia i l'empoderament de les persones usuàries de la institució


El Centre Mare de Déu de Montserrat de Germanes Hospitalàries de Caldes de Malavella ha inaugurat la nova Residència les Mateues. Aquest nou centre inclou dues noves unitats de convivència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual. A més, també compta amb un taller ocupacional remodelat. Les dues unitats de convivència i el taller s’han fet en el marc del projecte de reforma integral de l’edifici.

Des de l’Ajuntament de Caldes de Malavella assenyalen que tant les unitats de convivència noves com el taller tenen l’objectiu de fomentar l’autonomia i l’empoderament de les persones usuàries de la institució. Aquesta primera reforma ha comptat amb un pressupost de 20 milions d’euros. Així ho explica Balliu.

“És una inversió d’aproximadament 20 milions d’euros que s’han invertit a renovar aquest edifici que tenien les Germanes Hospitàlaries. De fet, ja pensen a continuar reformant-ho. Són uns fons europeus canalitzats a través de la Generalitat que han permès fer aquesta millora per la gent que hi viu, que és casa seva”

Dues noves unitats de residència amb un total de 10 places

Les dues unitats de residència de Les Mateues compten amb 10 places, una reducció respecte a les antigues. Aquestes estan destinades a persones amb discapacitat intel·lectual i, també, en procés d’envelliment que poden patir trastorns derivats com la demència o els problemes de salut. Les habitacions són individuals i compten amb bany propi. A més, les unitats també tenen espais grans, adaptats i lluminosos, segons destaquen des de l’ajuntament caldenc.

Amb el remodelament de les unitats de residència també s’incorporarà un nou model d’atenció a la discapacitat intel·lectual centrat en la persona.

Pel que fa al taller ocupacional, les obres que s’han fet han convertit l’espai en diàfan i accessible, segons l’ajuntament. Així doncs, hi ha un sistema d’accés i senyalització adaptada.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit