test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Caldes acull l’entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona


L’Hotel Camiral del PGA de Caldes de Malavella ha acollit l’acte de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi) d’enguany. De fet, aquesta és la primera edició després de cinc anys que es torna a fer en terres gironines. L’última vegada que es van entregar aquests premis a Girona va ser l’any 2018, en una gala celebrada a Mas Marroch de Vilablareix.

A l’acte no hi ha assistit cap representant del Govern ni tampoc de l’Ajuntament de Girona. Sí que hi havia representants de l’executiu estatal, com la ministra de Transports, Raquel Sánchez; i, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. També han assistit a la gala el delegat de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa.

Durant el seu discurs, el rei -que al principi i al final ha parlat en català- ha posat en valor la tasca que duu a terme la FPdGi per fomentar el talent dels joves. Així mateix, ha assegurat que tant a ell com a la reina Letizia els hi “agrada veure” com la infanta Elionor “assumeix amb il·lusió i responsabilitat” la presidència d’honor de la fundació. Per la seva banda, la infanta Elionor, ha començat el seu discurs dient en català que ser a Girona “és una alegria”. A més, ha destacat “el talent dels premiats i el compromís amb la societat i els reptes als quals s’enfronta”.

Aquest 2023, la FPdGi ha premiat la violinista María Dueñas (Arts i Lletres) i l’enginyer i CEO fundador d’Open Cosmos, Rafel Jordà (Empresa). També han rebut el guardó el doctor lloretenc en Biomedicina i professor a Yale, Marc Schneeberger Pané (Investigació Científica); l’artterapeuta i fundadora de la Fundació Arte Paliativo, Sílvia Fernández (Social); i la CEO i cofundadora de la xarxa de cura infantil Kidogo, la canadenca Sabrina Habib (Internacional).

En motiu de la visita dels monarques a Caldes es va organitzar una manifestació que va aplegar prop de 300 persones.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit