Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Bruno Perez Junca, pèrit Judicial Informàtic Forense: “En el moment que tots ens hem digitalitzat, també ho ha fet la gent per mirar de delinquir”


 

Avui al matí360 de Ràdio Marina ens hi ha acompanyat Bruno Perez Junca, pèrit Judicial Informàtic Forense. Amb ell hem parlat de temes de ciberseguretat.

Segons Perez, la ciberseguretat ha agafat protagonisme a partir de la digitalització, de l’accès a Internet i a la hiperconnectivitat. “En el moment que tots ens hem digitalitzat, també ho ha fet la gent per mirar de delinquir”, apunta. “Estem exposats tots, tenim un 100% de possibilitats de rebre i per això hem de prendre mesures”, sentencia Perez.

El pèrit afirma que tant empreses com particulars han de començar a blindar sistemes. “El problema és que la gent va amb sistemes desactualitzats i has de fer actualitzacions perquè sinó ets vulnerable”, diu. Tot i això, Perez apunta que no només s’hi val amb actualitzar equips i softwares, “tu t’actualitzes?”, es pregunta. “Tenim una dependència tecnològica màxima i un desconeixement tecnològic brutal. Primer de tot és la conscienciació i, a partir d’aquí, treballar amb una mica de seny”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit