test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Bruno Gómez de Soler, codirector de les excavacions del Camp dels Ninots: “Les expectatives són infinites. Probablement em jubilaré i encara continuaran sortint coses”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Bruno Gómez de Soler, codirector de les excavacions del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella. Amb ell hem parlat sobre les dues dècades de treball en aquest jaciment i de l’última troballa.

“Estem molt contents perquè a banda de celebrar els 20 anys d’excavacions, és la primera vegada que trobem una au gairbé complerta”, diu Gómez. De fet, aquesta última troballa, que admet que els ha “sorprès”, és el 60% de l’esquelat d’una au de la que encara falta determinar el gènere i l’espècie. Ara bé, Gómez afirma que aquesta troballa els ha permés ampliar encara més la diversitat faunística del jaciment caldenc del que han trobat al llarg d’aquests 20 anys.

Gómez explica que en aquests 20 anys d’excavacions al Camp dels Ninots s’ha avançat moltíssim i s’han trobat restes “molt interessants”. “El que excavem al Camp dels Ninots és un antic llac dins d’un volcà”, explica el coodirector. “Ha sigut amb el llarg de les troballes que hem pogut acotar la cronologia del jaciment i ampliar la mostra”. A més, afegeix que aquesta feina “ha servit per poder conèixer quin tipus de clima i paisatge hi havia al mediterrani ara fa 3 milions d’anys”. Com diu Gómez, un clima i paisatge “bastant diferents” als d’ara.

Gómez sentencia que les expectatives pel jaciment són “infinites”. “Després d’aquests 20 anys hem trobat moltíssim. Probablement em jubilaré i encara continuaran sortint restes. Això no s’acabarà mai”, diu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit