Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Bombers han fet 66 activacions d’alerta meteorològica aquest 2023


Els Bombers de Barcelona han fet 66 activacions com a resposta a situacions d’alerta meteorològica des de principis d’any. Aquest nombre supera el de totes les activacions dels Bombers del 2022. Llavors se’n van fer 58. Segons ha explicat el cap de Bombers, Sebastià Massagué, davant les alertes per paràmetres meteorològics que eleven el risc d’incendi, com la humitat, el vent o les temperatures elevades, han intensificat la presència a l’entorn de la muntanya. A més, fins a l’1 d’agost, s’han fet 166 recorreguts per fer tasques preventives, com ara revisar els hidrants d’on han d’extreure l’aigua en cas d’incendi forestal. Enguany també s’han fet 54 recorreguts de divulgació de consells d’autorpotecció als veïns de la zona, per exemple, de les urbanitzacions de la serra de Collserola.

Massagué ha explicat que, a més, al context s’hi suma la sequera i l’estrès hídric “acumulatiu”. La manca d’aigua i de pluges, ha dit, es veu sobretot en els boscos, ja que no hi ha tanta verdor i estan més “disponibles” davant d’un incendi forestal. “Especialment aquest any, la vegetació forestal i els boscos pateixen”, ha afegit. Massagué també ha indicant que qualsevol petita “inició” pot facilitar que hi hagi un incendi forestal.

La situació de sequera és “mantinguda” i se segueix en situació de risc alt d’incendi forestal, ha subratllat el cap de Bombers. A més, durant els propers dies s’espera una nova onada de calor. Per tot plegat i davant les alertes meteorològiques els Bombers intensifiquen la seva presència a les zones de muntanya i, especialment, a Collserola. Massagué ha assenyalat que “tots els recursos” s’aboquen a la muntanya en un context d’alerta meteorològica, sobretot si és “crítica”.

D’altra banda el cap de Bombers ha recordat que els veïns també han de cuidar els entorns de les seves percel·les. En aquesta línia ha destacat que enguany ja es va avançar 15 dies la precampanya forestal i que s’estan donant consells d’autoprotecció als veïns.

Crida a la prudència

Massagué ha fet èmfasi en que la majoria dels incendis tenen darrere el factor humà i ha fet una crida a la prudència. “Altre cop molta cura, molta atenció sobretot amb els descuits”, ha dit. A més, ha recordat que està prohibit fer treballs forestals o cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit