Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

‘Bola de Drac’ irromp entre les mones de Pasqua arran de la mort del mangaka Akira Toriyama

S'estima que es vendran unes 800.000 mones amb uns preus semblants els de 2023


La sèrie de Bola de Drac torna a tenir una “molt bona tirada” entre les mones de Pasqua aquest any després de la mort del seu creador, Akira Toriyama. El vicepresident del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre, diu que després d’anys desaparegut, en ‘Goku’ torna per la nostàlgia de molts dels padrins. Enguany també destaquen personatges femenins com ara la Mia, una iniciativa del gremi i la Universitat de Barcelona per promocionar la ciència, la jugadora del Barça Aitana Bonmatí, o Barbie.

Zaguirre estima que es vendran unes 800.000 mones amb uns preus semblants els de 2023. A més, apunta que “les jornades fortes” es concentraran entre Dissabte Sant i Diumenge de Resurrecció, “però sobretot Dilluns de Pasqua”.

Les dones també són protagonistes

Aquest any, entre les creacions “més destacades”, segons el vicepresident del Gremi de Pastisseria, hi ha la Mia, una figura de xocolata que cada any representa una professió diferent dins l’àmbit científic i enguany és biòloga i ve acompanyada “d’elements com una papallona i la doble hèlix de l’ADN”. Una iniciativa per fomentar la ciència entre la canalla, gràcies a un codi QR que conté informació que apropa, d’una forma pedagògica, la biologia. També destaca la Pilota d’Or de 2023, Aitana Bonmatí, que coronarà molts d’aquests pastissos. També serà protagonista un dels èxits cinematogràfics de l’any passat, Barbie.

El vicepresident de l’associació reivindica el caràcter “tradicional” d’aquest producte que reuneix família i amics de totes les edats a taula. A més, també fa valdre, com diu, la feina artesana que comporta.

Zaguirre assegura que l’encariment de productes com el cacau “no repercuteix en la figura de xocolata o el pastís”, encara que no descarta que ho faci de cara a l’any vinent. Per això, considera que els preus d’aquest any són similars als de 2023. Una conservació dels preus que el professor d’EAE Business School, Francesc Rufas, justifica perquè “ja es va repercutir en bona part aquest augment de preus de matèries primeres l’any passat”. Rufas recorda els creixements d’un 55% en un any de la xocolata, “per la pujada mundial dels preus del cacau”, així com un increment d’un 30% anual dels ous, un 16% del sucre i un 10,3% de la mantega.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit