Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes vol remodelar la Llotja Vella del port i fer-ne un espai cultural per recuperar la memòria pesquera


Blanes vol remodelar la Llotja Vella del port i convertir-la en un espai cultural per recuperar la memòria pesquera. El consistori ha demanat a la Generalitat que li cedeixi l’ús de l’espai, que va deixar de fer-se servir fa 30 anys, per poder tirar endavant el projecte.

La intenció, concreta l’Ajuntament, és “tornar-li a donar la rellevància que va tenir”, enllaçant-ho amb la tradició marinera de Blanes. La Llotja Vella del port de Blanes va deixar d’utilitzar-se aviat farà 30 anys, després que el 1994 s’inaugurés l’actual instal·lació. Ara, “es tractaria de fer-hi una intervenció arquitectònica, per adequar l’antiga llotja i els seus espais d’emmagatzematge adjacents, vinculant-los a un projecte de contingut històric, cultural i social”, subratllen des del consistori.

L’alcalde, Àngel Canosa, va aprofitar una visita a les obres que s’estan fent al port per demanar-ho personalment al president de Ports, Marc Sanglas. Aquestes obres, que sumen una inversió d’1,6 MEUR i, per evitar interferir en l’activitat dels pescadors, s’han fet coincidir amb les dues vedes de la flota d’encerclament i arrossegament de Blanes. Els treballs inclouen la reparació de la coberta de la llotja i la urbanització del moll de ribera. Es calcula que les obres s’enllestiran abans de Sant Joan.

L’obra que s’enllestirà primer, la de la llotja, suma uns 700.000 euros. Es preveu acabar abans del juny. A més reparar-ne la coberta, per evitar filtracions, també s’hi instal·laran 200 plaques fotovoltaiques amb 92 Kilowatts de potència. Es calcula que les fotovoltaiques contribuiran a estalviar 35.000 euros en factures de llum.

La urbanització del moll de ribera, que s’acabarà abans de Sant Joan, té un pressupost de 870.000 euros. S’està reordenant l’espai, ampliant-ne les voreres i fent-hi noves zones d’enjardinament. Amb l’objectiu de millorar-ne la mobilitat, es definiran també nous vials per a la circulació de vehicles i nous itineraris per a vianants.

El projecte vol donar a aquesta zona portuària un tractament que l’integri millor paisatgísticament, amb noves zones d’ombra i espais enjardinats. Al voltant de la Llotja Vella, precisament, es crearà una àrea de jocs infantils perquè la part central de l’esplanada del port s’obri més a la ciutadania.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit