Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes tornarà als orígens amb les II Jornades Romanes Blanda-Blandae


Blanes tornarà, per segon any consecutiu, als seus orígens amb les Jornades Romanes Blanda-Blandae. Durant el cap de setmana del 23 al 25 de setembre el municipi de la Costa Brava viatjarà en el temps per reviure costums i tradicions de la societat romana que fa més de 2.000 anys existia realment a la mateixa ubicació on avui trobem Blanes.

Les Jornades Romanes començaran el divendres 23 de setembre a la tarda i s’allargaran fins al diumenge 25 al vespre. Amb aquest viatge en el temps els visitants i vilatans podran gaudir de combats de gladiadors, visites al Jaciment Roma d’Els Padrets, xerrades històriques, danses, campaments i d’espectacles musicals, de foc i pirotècnia. A més, també hi haurà tallers infantils, un mercat i altres activitats que, tal com expliquen des del consistori, ajudaran a experimentar la sensació d’haver retrocedit en el temps.

Segons l’Ajuntament de Blanes, després de l’èxit que va significar l’edició del 2021, per aquesta segona edició s’espera viure-la amb “renovada intensitat”. Enguany s’han introduït millores. Una de les novetats d’aquesta edició és que les Jornades Romanes han passat a ocupar una major superfície al Passeig de Mar.

Segon any d’unes jornades per viatjar amb el temps amb novetats

També s’ha modificat la situació d’un dels seus principals punts d’interès: l’espai on s’aniran succeint els espectacles ja no estarà situat davant el Banc dels Músics, sinó a l’altre extrem del Passeig, a l’altura de la Casa del Poble. D’altra banda, darrere del Banc dels Músics hi haurà un Campament de l’Època Visigoda. Les activitats s’allotjaran en quatre espais diferents. Al Passeig de Mar hi haurà una vintena de parades, dos campaments, tallers infantils davant el Banc dels Músics i la zona d’actuacions.

Els altres dos espais que acolliran les Jornades Romanes seran el Jaciment Romà d’Els Padrets, on es faran visites guiades. L’altre espai serà la Sala de Plens; on hi haurà dues xerrades sobre la conquesta musulmana del regne visigot i sobre l’equipament militar romà altimperial. El quart espai serà la platja del costat del Lloc de Socors, on tindrà lloc la Fira de Degustació Gastronòmica Emplatja’t, que comptarà amb un concert de ‘La Salseta del Poble Sec’ dissabte a les 10 de la nit.

La Legió V Macedònia torna a acampar a Blanes

En aquesta segona edició repeteixen els membres de la Legió V Macedònia, els Manaies de Blanes. A banda d’ampliar la superfície del campament, la Legió V Macedònia actuarà una desena de vegades al llarg dels tres dies recreant combats i parlant sobre la medicina romana i el campament.

D’altra banda, els Manaies Iuniores custodiaran tant les xerrades que es faran dissabte i diumenge a la 1 del migdia a la Sala de Plens. També vigilaran les quatre visites que s’han programat al Jaciment Romà d’Els Padrets.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit