Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes tanca l’onzena edició de ‘Docus a la Fresca’ aquest dijous i divendres


‘Els Descendents’ i ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’ seran les dues darreres sessions del cicle ‘Docus a la Fresca’ de Blanes d’enguany. Aquest dijous i divendres el públic podrà gaudir de les últimes projeccions de l’11è ‘Docus a la Fresca’, que aquest 2022 s’ha pogut recuperar després de dos anys.

Organitzat per l’Associació Cultural ‘La Focal’, amb el suport del consistori i diverses productores, ‘Docus a la Fresca’ és un cicle de projeccions documentals a l’aire lliure. La principal característica d’aquest cicle és la projecció de cinema compromès amb les temàtiques que tracten, majoritàriament qüestions socials, mediambientals i econòmiques.

Fidels a aquest compromís, a ‘Docus a la Fresca’ no només es fa una projecció, sinó que sempre es compta amb l’assistència dels autors, directors o productors dels documentals. Elles i ells contribueixen a la presentació del que es veurà abans de començar les sessions i, també, participen en els cinefòrums posteriors.

El periple d’aquest 2022 de ‘Docus a la Fresca’ el tancaran ‘Els Descendents’ i ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’. Com és habitual, les dues sessions començaran a les 10 de la nit al nou emplaçament situat al Carrer Raval Sud.

Dijous 25 d’agost es projectarà ‘Els Descendents’, un documental que tracta sobre les discriminacions que han d’afrontar les noves generacions de famílies migrades que, tot i haver nascut al país de residència, continuen sota la discriminació de ser qüestionats constantment.

L’endemà, el divendres 26 d’agost, hi haurà la projecció de ‘Les cases dels Pins, el naixement d’un barri’. Aquest film, un treball relacionat amb blanes, s’ofereix amb motiu de la celebració dels cinquanta anys del grup de més de 200 habitatges que es va construir a Els Pins, unes obres programades per l’Obra Sindical del Hogar.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit