Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes remodelarà l’escola Carl Faust per fer-hi un centre de formació professional dual


L’Ajuntament de Blanes donarà un nou ús a l’antiga escola Carles Faust per crear-hi un centre de formació professional dual. El projecte costarà 2,4 milions d’euros i apostarà per estudis com ara la construcció, els graus sociosanitaris, l’electrònica aplicada a maquinària i la jardineria.

L’escola Carl Faust es va construir el 1970, però fa vint anys que està tancada. Segons l’alcalde, Àngel Canosa, la reconversió d’aquest espai de 1.296 metres quadrats és “invertir en les persones, invertir en el futur”.

“Doncs el que volem fer, en aquest espai, és invertir en les persones, invertir en el futur. Estic plenament convençut que apostar per la formació del nostre jovent, i dels no tan joves, vol dir millorar la seva expectativa de vida. Avui, més que mai, és un fet notori que les persones quan més formades estem, més possibilitats tenim de trobar una feina digne, no feines temporals, d’estiu o de certs fixes discontinuos. El que hem de fer és apostar per això: per qualificar-nos tots de millor manera i aconseguir una millor feina.”

Del cost total del projecte de 2,4 milions d’euros, 1,7 MEUR provenen de fons europeus i, la resta, 700.000 euros, els aporta l’Ajuntament de Blanes. L’enfocament de la rehabilitació de l’edifici es vertebra en tres punts: millorar el comportament climàtic, resoldre la mobilitat i l’evacuació i la funcionalitat. També es buscaran solucions energètiques i constructives, com ara reduir el consum anual d’energia primària no renovable o apostar per materials de baix CO₂.

La pandèmia de la Covid-19 ha alentit tràmits, però ja estan en marxa els projectes per d’aquí a poc temps treure a licitació les obres de millora de la coberta del centre. El projecte també preveu intervenir a les façanes, substituint algunes finestres per balconeres i elements de protecció solar i millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques, per exemple, substituint el sistema de calefacció.

Foto: Ajuntament de Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit