test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes recupera les arrels gastronòmiques amb un nou receptari


Blanes recupera les seves arrels gastronòmiques amb el receptari La cuina del peix de BlanesEn total, el llibre recull una vintena de receptes de cuineres de casa extretes en base a les entrevistes realitzades a 15 dones de Blanes.

El receptari La cuina del peix de Blanes es va presentar aquest passat dijous a l’antiga Plaça del Peix de Blanes, a l’actual Plaça Verge Maria. La cuina del peix de Blanes l’han elaborat equips dels Departaments d’Arxiu i Patrimoni Històric, i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes. A més, les entrevistes per extreure les receptes es van fer l’estiu del 2022 amb la doctora Cristina Fernández Recasens, investigadora blanenca.

La cuina del peix de Blanes compta amb una intrpducció de Pep Vila, col·laborador de l’Arxiu Municipal. Vila ha escrit un pròleg sobre els antecedents històrics de la cuina marinera blanenca casolana. D’altra banda, les receptes que recull aquest llibret són de Àngela Izquierdo, Júlia Navarro, Montserrat Verdaguer, Ma Dolors, Quimeta Vidal, Lluïsa Roca, Lola Massachs, Maria Àngels Illas, Mercè López, Maria Dolors Andreu, Adea Granados, Ana Gruart i Josefina Marcó.

La 21a recepta de La cuina del peix de Blanes és especial. Es tracta de la recepta per preparar ‘Truita de Pedres’. Aquesta recepta és una particular i simbòlica manera d’empoderar el treball reproductiu de les dones. La recta de receptes que es recullen al receptari van des de cuinar rap a la cassola fins a calamars farcits amb rap i gamba.

Del llibre La cuina del peix de Blanes se n’han editat 1.000 exemplars que es poden trobar a les peixateries de Blanes. A més, també hi ha una versió digital que es pot consultar en aquest enllaç.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit