Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes recupera la Processó del Sant Crist després de dos anys de pandèmia


Els carrers del centre de Blanes han tornat a viure la Processó del Sant Crist aquest divendres sant al vespre. Després de dos anys de suspensió per la pandèmia, el ritual religiós ha tornat a la capital de la Selva Marítima. Els Manaies de Blanes, per la seva banda, han estat els encarregats de fer l’anunci de la processó mitja hora abans del seu començament.

Enguany, l’encarregat de portar la creu a pes -90 quilos- durant tot el recorregut ha estat Jordi Gibert. La tradició mana que els aspirants a portar la creu queden anotats en una llibreta secreta i, fins divendres sant al vespre, no es desvetlla el seu portador. La imatge de la Creu del Sant Crist és la més antiga i venerada de la Setmana Santa de Blanes. Es va estrenar en la processó de l’any 1940.

Tornada dels Manaies de Blanes

Els Manaies de Blanes també han tornat a desfilar aquesta Setmana Santa després de dos anys sense poder fer-ho. Des del 2003, els Manaies obren el recorregut de la processó de divendres sant amb el pas marcial i pausat. Els Manaies tornaran a desfilar aquest diumenge al migdia abans de la Processó del Ressuscitat.

Imatge: Processó del Sant Crist Blanes, Foto: Aj. Blanes

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit