Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes rebrà 1,72 milions per reformar l’antiga escola Carl Faust


L’Ajuntament de Blanes rebrà 1,72 milions dels fons Next Generation per a la reforma integral de l’antiga escola Carl Faust amb un projecte de rehabilitació funcional i energètica. El consistori vol convertir l’edifici en un Centre de Formació per donar noves oportunitats de futur.  

La convocatòria d’ajuts a què ha optat l’Ajuntament de Blanes és per ajudes en la rehabilitació d’edificis d’ús públic que no siguin habitatges del Pla d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics, PIREP. El pressupost total del projecte presentat pel consistori blanenc que ha aconseguit la subvenció del govern espanyol és de més de 2 M€ (2.030.132’78 €), i actuarà sobre una superfície construïda total de 1.289 m2 que ocupa l’antiga escola.

Segons apunta el consistori, el següent pas és elaborar el projecte executiu i licitar les obres de construcció perque l’acabament dels treballs sigui abans del 31 de març del 2026. Abans de dur a terme aquest projecte, però, ara s’estan enllestint les obres prèvies de reforç estructural. Aquests treballs es preveu que s’acabin a final d’abril i han comptat amb una inversió de 175.426 euros.

Més ajuts per reformar edificis públics gironins

Sis Ajuntaments més de la demarcació de Girona han obtingut ajuts per reformar edificis públics amb criteris de sostenibilitat. A banda de Blanes són Castelló d’Empúries (Baix Empordà), Banyoles, Quart (Gironès), Ripoll, Palamós (Baix Empordà) i Campdevànol (Ripollès). Els consistoris seleccionats de forma provisional hauran d’executar el projecte abans del 31 de març de 2026. En aquesta convocatòria s’hi havien presentat una trentena de projectes gironins i la majoria d’ells han estat aprovats tot i que a hores d’ara només set han aconseguit el finançament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit