Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes projecta la construcció d’una segona biblioteca


El govern municipal de Blanes estudia la construcció d’una segona biblioteca al municipi. Ho ha anunciat aquest dimecres l’alcalde del municipi, Àngel Canosa, durant l’acte de celebració del 20è aniversari de la biblioteca comarcal de la Selva. Canosa ha dit que portaran la redacció del projecte al proper ple municipal per tal d’obtenir el suport de la resta de grups per tirar-ho endavant. Ha explicat també que el govern municipal està treballant en la ubicació d’aquest segon equipament cultural per a la població.

Canosa creu que un dels factors determinants de la ubicació de la segona biblioteca de Blanes serà la disponibilitat de terrenys de titularitat municipal:

“Hem treballat més d’una ubicació. Evidentment, estem parlant d’equipaments municipals que han d’estar en terrenys municipals, que han de donar resposta a les necessitats dels barris del nostre municipi. Afortunadament, aquesta gran infraestructura cultural la tenim ubicada en aquest espai. I és a partir d’aquí que hem de generar el mapa de lectura del municipi per ubicar aquesta nova biblioteca. El determinar l’espai també serà producte del consens amb la resta de grups municipals, amb els tècnics que ens determinen en quins àmbits ho fem. I també, malauradament, no tenim tants terrenys municipals com per anar triant. Així que el condicionant serà aquests mateixos terrenys que ara tenim”.

Més de 2 milions d’usuaris en 20 anys

La biblioteca comarcal de Blanes ha acollit des de la seva obertura el 2013 fins l’any passat 2022 més de 2 milions d’usuaris. Aquesta xifra inclou tant les persones que han visitat presencialment l’equipament situat al barri del Racó d’en Portes com totes aquelles que s’hi han connectat a alguna de les activitats que s’hi fan per internet.

Actualment, la Biblioteca Comarcal de Blanes compta amb 38.862 usuaris amb carnet. Al 2010 es va incorporar al Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO, i quatre anys més tard va obtenir el primer premi de la modalitat B de la 5a edició del Premi ‘Fem Cultura amb els Colors de la UNESCO’ (FCACU) amb el projecte de treball amb les associacions ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’.

Foto: Aj. Blanes

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit