Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes presentarà al·legacions en contra de l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera


L’Ajuntament de Blanes presentarà al·legacions al projecte d’ampliació de la planta dessalinitzadora que hi ha a la Tordera, dins del municipi blanenc. El consistori considera que aquesta ampliació podria agredir el territori obviant els valors agrícoles i paisatgístics de la zona.

L’Ens d’Abastament d’Aigües Ter i Llobregat (ATLL) projecta una ampliació de la planta dessalinitzadora que hi ha a la Tordera, dins del terme municipal de Blanes. ATLL preveu ampliar la capacitat de producció d’aigua dels 20 als 80 hm3 cada any amb una inversió que ronda els 220 milions d’euros. L’ens ja ha encarregat el projecte bàsic i l’estudi de l’impacte ambiental de la infraestructura.

L’Ajuntament de Blanes, però, creu que l’ampliació portarà greus problemes econòmics i ambientals al municipi. Considera que l’ampliació que es proposa comportaria la pèrdua d’alguns camps de cultiu que hi ha al terreny agrícola del delta de la Tordera. Per això, l’Ajuntament presentarà al·legacions en contra del projecte.

En els últims dies, el consistori s’ha reunit amb diferents entitats ambientals i agents dels sectors agricultor, pesquer i turístic per conèixer el seu punt de vista. Ara l’alcalde demana que les persones que es vegin afectades particularment s’adhereixin a les al·legacions.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit