Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes presenta l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació


Blanes ha presentat l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació aquest dimecres en el marc de la Setmana per la Pau 2023. Aquesta Oficina és un nou servei que  ofereix el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i que vol garantir aquest servei és prevenir i corregir la discriminació. L’Oficina de Blanes és la primera que es presenta a la comarca de la Selva.

L’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, físicament situada a Barcelona, dona suport i assessorament telemàtic. A Blanes, l’Oficina ofereix atenció de manera presencial i també telemàtica. A més, l’ens és responsable del desplegament de la Llei 19/2020 d’igualtat de tracte i no discriminació. Un dels principals canvis que incorpora aquesta normativa és que les víctimes són al centre del procediment administratiu i s’adopta amb un enfocament interseccional.

L’acte de presentació s’ha fet a la Biblioteca Comarcal de Blanes i ha comptat amb la directora de l’Oficina, Manuela Fernández Ruiz. Aquest servei ofereix formació, informació, sensibilització, assessorament, orientació i suport a les administracions públiques, a ens locals, a entitats sense ànim de lucre i tercer sector, a empreses i a persones físiques. A més, també dona suport jurídic a les persones que hagin pogut patir discriminació i vetlla per la reparació efectiva de les víctimes.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit