Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes participa en un pla pilot europeu d’adaptació al canvi climàtic


Blanes participa des d’aquest mes de gener en el projecte europeu Resist d’adaptació al canvi climàtic. La iniciativa parteix de la Unió Europea amb un pressupost de 26,6 milions d’euros i té com a objectiu accelerar la transformació i augmentar la capacitat d’adaptació al canvi climàtic d’una dotzena de regions europees. Una altra ciutat catalana que s’ha sumat a aquest projecte és Terrassa (Vallès Occidental).

A Catalunya el projecte se centra en temes com riuades, sequeres, onades de calor i incendis i amb la mirada posada en l’any 2030. Resist -Regions per la Resiliència del Canvi Climàtic a través de la Ciència i la Innovació- es desenvoluparà durant els propers cinc anys i comptarà amb les aportacions de fins a 56 actors de la Unió Europea, Noruega i Ucraïna.

Blanes treballarà en les zones susceptibles de patir inundacions

L’Ajuntament de Blanes rebrà una subvenció de prop de 264.000 euros amb els quals es treballarà per enfortir la resiliència a través del Departament de Protecció Civil. La fita que s’ha marcat el consistori blanenc és posar l’accent en augmentar la resiliència en els casos d’inundacions, incidint en la prevenció.

I és que el municipi de Blanes és geogràficament susceptible de patir inundacions tant per la façana marítima com per La Tordera. El treball se centrarà en establir un sistema d’avisos a la població a les zones més vulnerables, així com en els espais comuns o d’ús públic com centres escolars i centres comercials.

En aquest sentit, el municipi ja compta amb una certa experiència donat que ja es va fer un treball específic amb el temporal Glòria de fa tres anys.

Foto: Pont ferroviari entre Blanes i Malgrat trencat el 2020 (Aj. Blanes)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit