Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes, Lloret i Sant Hilari acolliran taules informatives sobre el càncer de còlon aquesta setmana


Els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Sant Hilari Sacalm acolliran taules informatives sobre el càncer colorectal aquesta setmana. Tots res casos s’inclouen dins de la campanya ‘Juga el teu paper en la detecció del càncer de còlon’. Aquesta campanya l’impulsa l’Associació Contra el Càncer de Girona en el marc del Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon (31 de març).

Des de l’Associació Contra el Càncer de Girona assenyalen que el càncer de còlon és el segon càncer en més incidència en homes i, també, en dones. En el cas de considerar els casos conjuntament en tots dos sexes, el càncer de còlon passa a ser el primer. Segons dades de l’Observatori del Càncer, l’any 2023 es van diagnosticar a Girona 363 nous casos de càncer de còlon. Al total del país, van ser 40.203 persones diagnosticades.

Així, i amb l’objectiu d’augmentar la participació en els programes de cribratge de càncer colorectal, l’Associació Contra el Càncer de Girona ha engegat la campanya ‘Juga el teu paper en la detecció del càncer de còlon’. Al nostre territori, es faran tres xerrades informatives sobre aquest tipus de càncer. La primera serà a Blanes aquest dimarts 26 de març. Es farà a la plaça Espanya de 9 h a 14 h.

La de Sant Hilari serà aquest dimecres 27 de març. Tindrà lloc a la plaça Dr. Gravalosa, de 9 h a 13 h. Per últim, la de Lloret es farà dissabte 30 de març a la plaça París, de 9 h a 13 h.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit