Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes inicia les excavacions del jaciment romà dels Padrets


L’empresa Atri Cultura i Patrimoni ha iniciat aquesta setmana les excavacions del jaciment romà dels Padrets de Blanes. Els treballs s’han adjudicat per un import de 45.000 euros i són la continuació d’una primera fase que es va iniciar el 2019, quan unes prospeccions van confirmar l’existència de l’antiga Blanda romana. Llavors el projecte es va aturar per la pandèmia i ara el consistori l’ha recuperat amb la intenció que l’espai sigui visitable.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, explica que les restes de la ciutat romana que s’esperen trobar, posicionarà el municipi com a referent del turisme històric:

“Estem ben segurs que posicionarà, a més d’altres rutes que ja tenim, també a Blanes en una ruta de turisme històric, una regressió històrica i un valor històric que fins avui no havíem gaudit”.

La ciutat va ser fundada al segle I a.C i és la única de la vintena de ciutats romanes de Catalunya que encara queda per excavar. L’excepcionalitat del jaciment rau en el fet que majoritàriament estava format per viles –masos d’explotació agrària- i no ciutats, com a Blanes.

Els Padrets amaguen vestigis de l’època romana en un període situat entre l’any 75 abans de Crist i l’any 50 després de Crist. A més, el jaciment blanenc és “singular” perquè generalment solen estar sota terra, amagats sota construccions actuals. En canvi, aquest es troba a cel obert.

La intervenció està dirigida per l’arqueòleg Joan Llinàs i compta amb un equip de cinc professionals que hi estan treballant amb eines lleugeres i el suport d’una màquina excavadora.

Foto: ACN

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit