Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes inaugura la pista de gel de la plaça dels Dies Feiners

El gel sintètic és un producte que simula les propietats del gel sense la necessitat de màquines refredadores


Blanes ha inaugurat la pista de gel. Ubicada a la plaça dels Dies Feiners, darrere de l’Ajuntament de Blanes, la pista estarà oberta fins al 4 de gener.

La inauguració de la pista de gel s’ha fet coincidint amb la celebració de la Fira de Sant Tomàs, que es fa cada 21 de desembre. A l’acte hi han participat les patinadores del Club Patinatge Artístic i les esportistes del Patinatge Artístic Blanes Fundació Privada. De fet, elles han sigut les primeres a tocar el gel.

Una pista de gel artificial

La pista blanenca és de gel artificial. Així, com assenyalen des de l’ajuntament, la instal·lació és respectuosa amb el medi ambient i amb la situació de sequera que està patint el país. El gel sintètic és un producte que simula les propietats del gel sense la necessitat de màquines refredadores. Així, la pista no suposa un consum energètic ni tampoc hídric.

Des del consistori, el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Joan Felip, ha assenyalat que és la primera vegada que Blanes compta amb una pista de gel artificial.

“Avui és un dia històric perquè per primera vegada a Blanes tenim una pista de gel sintètic, gel artificial, respectuosa amb el medi ambient. És una reivindicació que se’ns havia demanat i durant molts anys s’ha intentat i, bé, aquí la tenim, intentant que sigui un revulsiu pel comerç i que pugui servir per gaudir tothom que vulgui”. 

La pista de gel de Blanes fa 200 m² i el seu lloguer, segons fonts del consistori, costarà 45.000 €. Estarà oberta fins al 4 de gener en horari partit. Des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia, i des de les 4 de la tarda fins a les 8 del vespre. Hi haurà dates excepcionals com el 25 de desembre i l’1 de gener, que estarà tancada al públic. El 26 de desembre només obrirà a la tarda, des de les 5 fins a les 8 del vespre; i el 31 de desembre tancarà una hora abans, a les 7 del vespre. El preu de l’entrada és de 5 €.

El tret de sortida al Nadal a Blanes

La inauguració de la pista de gel ha donat el tret de sortida de la celebració del Nadal a Blanes. Durant l’acte institucional, l’alcalde, Jordi Hernández, ha avançat que enguany hi haurà canvis a la Cavalcada de Reis.

“Ens espera la Cavalcada de Reis que aquest any hem introduït algun canvi perquè sigui una mica més espectacular. Serà una arribada molt màgica dels reis”. 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit