Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes durà a terme un programa divulgatiu per fomentar les cures i propiciar un envelliment saludable

Les sessions es faran fins al 13 de juny a diferents equipaments blanencs


L’Equip d’Atenció Primària de Blanes ha impulsat el projecte La salut importa. Aquest programa, que començarà l’1 de febrer, té l’objectiu de fomentar la prevenció i les cures personals. A més, també vol abordar l’apoderament de la població adulta del municipi en qüestions de salut, en especial, del col·lectiu de persones grans.

Sessions divulgatives i pràctiques sobre salut

La salut importa consta d’un programa de 10 sessions divulgatives amb professionals de medicina, infermeria, treball social, nutrició, fisioteràpia i atenció ciutadana de l’Equip. Les sessions que tindran una periodicitat quinzenal en horari de 10.30 h a 12.00 h se centraran en temes vinculats amb la salut des de diversos vessants. Cada sessió tindrà una part divulgativa que es combinarà amb tallers pràctics.

A grans trets, el programa inclou sessions dedicades a ensenyar com s’ha de prendre la pressió arterial o el control del sucre en sang. D’aquesta manera, poder obtenir una lectura correcta de les dades. Altres temàtiques que s’hi desenvoluparan estan relacionades amb les gestions administratives que es realitzen des de l’atenció primària. En aquest sentit, en una de les sessions s’explicarà què és el testament vital o el document de voluntats anticipades. També es detallaran quines funcions ofereixen als usuaris els professionals sanitaris vinculats al benestar emocional comunitari.

Les trobades es desenvoluparan en diferents espais municipals de Blanes, com la biblioteca comarcal, el casal cívic comunitari o l’exterior del CAP, fins al 13 de juny.

La primera sessió tindrà lloc el dijous 1 de febrer a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Aquesta anirà enfocada a donar pautes sobre com s’ha d’actuar davant d’un accident quotidià, com una cremada superficial o un refredat.

El projecte La salut importa és un dels seleccionats dins l’Estratègia d’atenció primària i comunitària (APiC). Aquests s’emmarquen dins del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025 impulsat des del Departament de Salut.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit