Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes i Santa Coloma han tancat la celebració de Setmana Santa aquest Dimarts de Pasqua

A Santa Coloma de Farners han tancat la Setmana Santa amb la Festa del Cor; mentre que a la capital de la Selva Marítima ho han fet amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar


Els municipis de Blanes i Santa Coloma de Farners han allargat un dia més la Setmana Santa amb la celebració del Dimarts de Pasqua. D’una banda, a la capital de la Selva han tancat la Setmana Santa amb la Festa del Cor; mentre que a la capital de la Selva Marítima ho han fet amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar.

L’Aplec del Vilar a Blanes

Organitzat per l’Obreria del Vilar, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes, el Dimarts de Pasqua s’organitza un aplec al Santuari del Vilar des de fa més de 400 anys.

Aquest any, com a novetat, s’ha inaugurat l’Oratori de la Mare de Déu del Vilar, situat al camí Vell del Vilar. L’Associació Estimem les Ermites, una entitat sense ànim de lucre, s’ha encarregat de les obres de restauració. Primer es va restaurar l’estructura. Posteriorment, es va fer una campanya per poder acabar de dignificar-la amb la instal·lació dins de la fornícula d’una peça de baix relleu de la Mare de Déu del Vilar modelada amb fang refractari pintada, esmaltada i cuita. A més, s’ha volgut reproduir un mural d’estil majòlica amb rajoles, esmaltades i cuites, on s’hi ha reproduït el dibuix i un text explicatiu de Josep Pruna a la seva ‘estampa blanenca’. Totes dues realitzacions són obra de l’artista blanenc Sergi Ros.

D’altra banda, i com ja és tradició s’han fet l’Ofici Solemne, enguany predicat pel rector de la Parròquia de Tordera, Santi Parejo, i sardanes.

La Festa del Cor de Santa Coloma

El Dimarts de Pasqua a Santa Coloma de Farners se celebra la Festa del Cor de Farners. Aquesta celebració culmina l’extensa programació de Setmana Santa que gira al voltant de les cançons populars de les Caramelles.

La Festa del Cor ha arrencat de bon matí amb una descarregada de coets per despertar els veïns i veïnes per convocar-los per anar a peu cap a Farners. Un cop a l’ermita, s’hi ha celebrat una missa en record dels coristes difunts. A més, el Cor de Farners hi ha cantat els goigs a la Verge.

Tot seguit s’han fet jocs de cucanya, més cantades del cor i una ballada de sardanes. La festa ha acabat amb un dinar popular i ball.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit