Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes i Lloret donen el tret de sortida al Carnaval de la Costa Brava Sud


El Carnaval de la Costa Brava Sud engega la seva desena edició des d’aquest dissabte fins al 4 de març, després de les limitacions dels dos últims anys per la pandèmia. Algunes de les activitats, però, ja han començat des mitjans d’aquesta setmana. Els organitzadors -els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa- han explicat que esperen que el carnaval aplegui més de 120.000 persones sumant les tres rues que es faran als municipis de la Selva Marítima.

Durant la presentació del Carnaval de la Costa Brava Sud, que es va fer la setmana passada a la sala de plens de l’Ajuntament de Lloret de Mar, l’alcalde Jaume Dulsat va explicar que la celebració del carnaval d’enguany suposa tornar a la normalitat després de la pandèmia.

 

“Hem passat dos anys molt complicats, sense carnaval evidentment i, per tant, és com una tornada a la normalitat absoluta. Sense mascareta al transport públic com hem pogut veure avui però sobretot el carnaval és una mostra més de que les nostres vides tornen a la plena normalitat i per tant cal celebrar-ho com s’escau”.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha reivindicat la col·laboració entre els tres municipis de la Selva Marítima més enllà del Carnaval de la Costa Brava Sud.

 

“Qualsevol col·laboració és bona i ben rebuda i aquesta, que ja hem constatat que funciona i funciona molt bé, l’hauríem de poder repetir en altres àmbits de la nostra vida. Afortunadament, amb els nostres de veïns de Lloret i amb els nostres veïns d’una mica més enllà però que també els trobem molt propers, que són els de Tossa, tenim moltes coses a fer de manera conjunta. Aquesta és una oportunitat per recordar que estem parlant de carnaval. També convidar-nos i aixecar una mica més la mirada i fer coses de manera conjunta”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tossa de Mar, Ramon Gascons, ha posat en valor la feina de les entitats locals.

 

“Hi ha una feina molt important de la regidora en aquest cas, que ha coordinat totes aquestes activitats, però una feina a destacar és la implicació de les entitats locals, de la cuina tossenca i de la restauració, que s’implica molt per dinamitzar el poble i fer una mica d’antesala del que serà la setmana santa i dinamitzem tot el municipi”.

La gran Rua de Carnaval començarà a Lloret aquest dissabte a les 16:00h. Continuarà el diumenge 19 de febrer al mateix municipi, a les 12:00h i després a les 17:00h a Blanes. A Tossa tindrà lloc el dissabte 4 de març a les 16:30.

El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012 amb la voluntat de promocionar conjuntament les Rues de Carnaval de la Selva Marítima.

Foto: Aj. Lloret

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit