Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes estrena una nova versió de ‘Pastors i Misteris’ aquest cap de setmana

Per primer cop, la direcció de l'obra està en mans d'una dona: l'actriu blanenca Maria Sola


El Teatre de Blanes acollirà l’estrena d’una nova versió de l’obra del poeta blanenc Pere Puig i Llensa Pastors i Misteris. L’últim cop que es va representar va ser l’any 2019. Enguany, el 16 i 17 de desembre Pastors i Misteris tornarà als escenaris i ho farà, per primer cop, sota la direcció d’una dona i amb prop d’un centenar de persones implicades.

Pastors i Misteris, escrita l’any 1929 pel poeta blanenc Pere Puig i Llensa amb cançons del músic Mossèn Joan Batlle, narra la història de dos pastors que són ensarronats pel que es coneix com L’amo del bosc. A partir d’aquí, els hi aniran succeint coses.

L’edició d’aquest 2023 reprèn la tradició de celebrar aquests “pastorets” que s’havia aturat arran de la pandèmia. És a dir, no s’han representat a Blanes des del 2019. Enguany, és el primer cop que una dona dirigeix Pastors i Misteris. És l’actriu blanenca María Sola que, com ha explicat en declaracions a Ràdio Marina, li ha donat una “visió diferent de l’obra”. Sola ha destacat que, fins ara, Pastors i Misteris era “una obra d’homes”. De fet, ha subratllat que en alguna edició fins i tot els personatges femenins els havien interpretat homes.

Les novetats

Sola assenyala que aquesta obra té un punt de reivindicació social sense perdre l’emotivitat. Així mateix, explica que hi ha incorporat petites novetats com un personatge nou, escenografies més artístiques a càrrec de la blanenca Mayte Vieta o l’augment de participació de la coral i de les entitats. Tot i aquests afegits, el text original en vers es manté.

En l’àmbit musical s’han fet canvis substancials. D’una banda, el jove compositor i músic blanenc Martí Delgado s’ha ocupat de fer un nou arranjament de l’obra escrita fa 94 anys per Mossèn Joan Batlle. Aquestes noves versions, d’altra banda, les interpretarà per primera vegada una formació vocal sorgida durant la pandèmia: la ‘Coral Solstici’.

L’obra es compta amb la implicació de diverses entitats culturals blanenques que també fan les seves aportacions. Hi ha pres part l’Esbart Joaquim Ruyra, la Colla de Diables Sa Forcanera, el Centre Catòlic o la Colla Gegantera, entre d’altres.

Pastors i Misteris pujarà a l’escenari del Teatre de Blanes aquest dissabte i diumenge amb dues úniques representacions. Dissabte l’obra començarà a les 21 h, mentre que diumenge, ho farà a les 19 h.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit