Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes es prepara per la Festa dels Copatrons recuperant tots els actes després de dos anys


Blanes es prepara per celebrar la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, del 19 al 21 d’agost. També coneguda com la Festa Major Petita aquesta festivitat recupera enguany els actes més tradicionals que es van haver de suspendre durant dos anys per la Covid-19.

La Festa dels Copatrons començarà aquest divendres 19 d’agost amb la tradicional Cercavila de ‘Places i Carrers’. Seguidament, hi haurà el ‘Toquen a Córrer’ de l’Esbart Joaquim Ruyra i la nit conclourà amb DJ i un concert de la Vbella Banda.

Malgrat que a la Festa Major Petita 2022 es recuperen els actes més tradicionals, aquest any també hi haurà novetats com la gimcana que se celebrarà el dissabte 20 d’agost organitzada per l’Agrupament Pinya de Rosa. Aquest mateix dissabte es farà la Cursa Córrer el Cós i una de les tradicions més longeves: la XXXVII Caminada Popular Nit de Sant Bonós.

L’últim dia de la Festa dels Copatrons de Blanes, el diumenge, concentrarà els actes més tradicionals. El dia començarà amb la Xocolatada Popular, seguida de l’Ofrena Floral a l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample. Al migdia també hi haurà el tradicional Ofici Solemne en honor als copatrons a la Parròquia de Santa Maria i la Vermutada Popular a la Plaça d’Espanya.

La Festa Major Petita 2022 acabarà amb la VIII Cantada d’Havaneres en què hi participaran els grups Cabotatge, Ultramar, Pescadors de l’Escala i Port Bo. La cantada acabarà amb un Cremat Popular.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit