Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes destina 50.000€ a set projectes de Cooperació i Solidaritat Internacional en el marc de la Setmana per la Pau


Blanes ha lliurat els fons econòmics per finançar els Projectes de Cooperació i Solidaritat amb una partida de 50.000€. Aquest lliurament, com s’ha fet en altres anys, s’emmarca dins del marc de la Setmana per la Pau 2023 que se celebra a Blanes fins aquest divendres. Com en anys anteriors, abans de l’entrega dels xecs, cadascuna de les ONG en què es destinen van fer una presentació dels projecetes de cooperació en què treballen.
L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Nova Ciutadania i Solidaritat, Marina Vall·llosada. També van participar-hi representants de les entitats que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social; les ONG que impulsen els projectes conjuntament amb l’executora; així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes; i tècniques de l’Àrea d’Acció Social.
50.000€ per projectes i activitats internacionals
La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social ha disposat d’una partida total de 50.000 € per finançar les activitats solidàries. El projecte que compta amb una major dotació pressupostària és el que impulsa la Fundació Vicenç Ferrer amb 10.000€. La fundació destinarà aquest import a l’accés al dret a un habitatge digne amb sanejament adequat des d’una perspectiva de gènere per a 34 famílies de la comunitat rural de Buhavarthi, al districte Anantapur de la Índia.
Els altres projectes que es beneficiaran de la donació del consistori blanenc són la ONG CIM Burkina-Colaboración con la Infancia y la Mujer per l’empoderament de les dones cultivadores. També, el projecte de l’Associació Base A, per a la construcció d’un institut a Niague (Senegal). El projecte de Càritas Inerparroquial Blanes per la construcció dels vestuaris del Col·legi de Sant Pau de Dapaong (Togo) també rebrà part de la dotació.
El projecte de SOARPAL per l’atenció integral a 70 joves vulnerables al municipi de Palacagüina (Nicaragua) també rebrà una part de la partida de l’Ajuntament. Igual com ho farà el programa per l’enfortiment de salut primària i preventiva per situació COVID i altres emergències en 20 centres escolars de zones  periurbanes de León Chinandega i Quzarguaque (Nicaràgua) de la ONG Asociación Ayudemos a un niño. L’últim projecte que es beneficiarà de la partida d’aquest any serà el projecte de Vacances en Pau 2022 impulsat per Acció Solidària Mediterrània de Blanes conjuntament amb ACAPS Girona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit