Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes confirma que no participarà en la compra de la dessaladora de Lloret

El consistori afirma que "no toca fer aquesta inversió" sinó que cal treballar a fer pedagogia


L’Ajuntament de Blanes ha confirmat que no participaran en la compra de la dessaladora que el sector hoteler de Lloret de Mar va anunciar que adquiriria per poder omplir les piscines aquest estiu. Blanes era l’últim municipi de la Selva Marítima que quedava per pronunciar-se respecte a aquesta qüestió després que aquesta setmana el sector turístic de Tossa de Mar anunciés la seva incorporació al projecte de la dessalinitzadora lloretenca.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha confirmat en declaracions a Ràdio Marina que ni l’ajuntament ni el sector turístic participaran en la compra de la dessaladora lloretenca. “És una inversió que no toca”, ha assenyalat el batlle.

“Nosaltres no participarem en aquesta dessalinitzadora i, pel que sé, els nostres hotelers tampoc. En tot cas, si l’acaben fent i volen comprar aigua, seran lliures de comprar-la allà on vulguin. Nosaltres creiem que invertir aquesta quantitat no toca, toca fer pedagogia, que la gent entengui que l’aigua és un valor molt preuat i tranquil·litzar el sector hoteler amb missatges d’acompanyament.”

Així, Hernández remarca que des del consistori “acompanyen el sector hoteler” i que en el cal treballar ara és en el civisme del turisme fent pedagogia. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que han tingut converses amb el sector turístic per editar un bloc informatiu en diferents idiomes per sensibilitzar de la situació.

D’altra banda, Hernández ha subratllat que la iniciativa de la dessaladora és privada dels hotelers de Lloret.

 

“Això de mancomunada, no va per aquí, són els privats. És una iniciativa privada dels hotelers de Lloret, a la qual l’Ajuntament dona suport, igual que fem nosaltres, però no arribaria a dir mancomunada perquè en principi no hi ha aportació pública.”

Hernández també ha mostrat confiança en què plogui i que la Generalitat acabarà flexibilitzant les mesures per poder reomplir les piscines.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit