test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes celebra el 69è Homenatge a la Vellesa del Pescador


La Confraria de Pescadors de Blanes ha celebrat el 69è Homenatge a la Vellesa del Pescador per Sant Pere. Coincidint amb la jornada del 28 de juny, Sant Pere, la Confraria ha tornat a recuperar l’antiga manera de celebrar aquesta festa: a la llotja de venda del peix.

La celebració es va encetar divendres amb la trobada dels Pensionistes i Jubilats Pescadors. També amb els convidats que anaven arribant a la llotja. A partir de les 10.30h, va tenir lloc la Missa a la mateixa llotja, engalanada per a la ocasió. L’ofici va anar a càrrec del mossèn de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura. En acabar, la vetllada va continuar homenatjant als mariners jubilats amb un donatiu.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, es van lliurar un total de 51 agraïments per a la vellesa dels mariners jubilats majors de 70 anys. Ara bé, en total n’hi ha de prop d’un centenar que estan jubilats. Entre aquests pescadors hi ha qui va ser patró major de la Confraria de Pescadors fins fa pocs anys: Eusebi Eslgeas. Eslgeas va ser especialment aplaudit pels assistents. Pel que fa a la flota pesquera de la confraria, en l’actualitat hi ha 180 pescadors en actiu.

A partir d’aquí van arribar les noves incorporacions introduïdes l’any passat. El grup gironí Pescadors de l’Escala va oferir una Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna. En acabar, es va fer el Dinar de Germanor. La celebració va acabar amb música i copa de cava.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit