Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes canvia el calendari dels Focs per les eleccions del 23-J


L’Ajuntament de Blanes ha decidit fer canvis en el calendari dels Focs d’enguany per la coincidència amb les eleccions generals convocades pel 23 de juliol. Segons expliquen des del consistori blanenc la logística que comporta l’organització del concurs pirotècnic ho fa “incompatible”. D’aquesta manera, el dia 23 no hi haurà Focs. Enguany, doncs, el calendari previst són els dies 21 i 22 de juliol i del 24 al 26 del mateix mes.

Inicialment les dates previstes dels Focs eren del 22 al 26 de juliol. La principal raó per haver suspès la jornada del diumenge és que, amb motiu del festival pirotècnic, cada any es fa un Pla de Seguretat i Emergències dissenyat per donar resposta a eventuals emergències. Això comporta la mobilització de prop de 300 efectius entre policia, bombers, protecció civil i tècnics sanitaris, entre altres. En cas de celebrar-se la jornada dels Focs de diumenge la disponibilitat d’efectius necessaris per donar suport a la logística d’unes eleccions quedaria molt “limitada” segons expliquen des de l’Ajuntament. Per altra part, en un dia de Focs la mobilitat pel municipi també pateix afectacions.

La celebració de les eleccions generals, però, no només tindrà afectacions sobre els Focs. També s’ha suspès l’actuació prevista pel diumenge 23 de juliol així com el Correfoc. A més, des del Departament de Cultura i Festes s’està acabant de valorar quins altres actes caldrà canviar de data.

Foto: Aj. Blanes

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit