Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes arrenca el Cicle de Cinema Gaudí amb ’42 Segundos’


La cinquena temporada del Cicle de Cinema Gaudí s’estrenarà amb ‘42 Segundos‘ aquest divendres a les 8 del vespre al Teatre de Blanes. La pel·lícula d’Àlex Murrull i Dani de la Orden tracta sobre l’èpica fita que va aconseguir l’equip de waterpolo als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.

L’estiu del 92, la selecció espanyola de waterpolo es jugava l’or davant d’Itàlia i el film il·lustra la nostàlgia i l’èpica que es va viure. La trama se centra al voltant dels seus dos protagonistes, Pedro García Aguado (encarnat per Jaime Lorente) i Manel Estiarte (interpretat per Álvaro Cervantes). Són dos joves que arrosseguen problemes personals i tenen una filosofia oposada a l’hora d’entendre el món de l’esport, però que van acabar sumant esforços.

A pocs mesos perquè comencessin els Jocs Olímpics de Barcelona ’92, la selecció espanyola de waterpolo feia la sensació de no estar prou preparada i necessitava un revulsiu, que va arribar amb un nou entrenador amb fama de ser molt dur: Dragan Matutinovic (interpretat per Tarik Filipovic).

Tenia uns mètodes extrems com, per exemple, fer córrer l’equip cada dia deu quilòmetres en pendent i deu quilòmetres de natació i sumar-hi exigents sessions al gimnàs. L’esforç va servir per portar l’equip liderat per Manel Estiarte a la final el 9 d’agost de 1992. Va ser un enfrontament molt disputat amb tres pròrrogues, però finalment l’or es va decantar pels italians. No obstant això, el que no van aconseguir el 1992 sí que van fer-ho quatre anys més tard, als Jocs Olímpics d’Atlanta del 1996.

Foto: Ajuntament de Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit