Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes aprova recuperar els camins de ronda


L’Ajuntament de Blanes aprova, per unanimitat, recuperar els camins de ronda i accés litoral. Aquesta moció, presentada per Blanes En Comú Podem (BECP), s’ha aprovat amb 21 vots a favor a ple celebrat aquest dijous. L’acord inclou la redacció d’un estudi que contempli el diagnòstic i l’estat actual dels camins de ronda i de la façana litoral de S’Abanell. A més, també ha d’incloure les actuacions necessàries per reobrir i tenir connectada tota la façana litoral blanenca.

La moció aprovada per recuperar els camins de ronda de Blanes també demana executar el conveni amb la propietat de Pinya de Rosa per obtenir la cessió del camí de ronda. A més d’instar a la Direcció General de Costes de l’estat a preveure i destinar partides d’inversió per a la reforma i rehabilitació del passeig de S’Abanell.

Altres punts aprovats

A banda de la proposta de recuperar els camins de ronda a Blanes, entre altres punts aprovats al primer ple ordinari del nou mandat que es va celebrar ahir hi ha la modificació del pressupost municipal vigent, amb 13 vots a favor; establir les dues festes locals pel 2024, aprovat per unanimitat; el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal en matèria d’activitats, aprovat amb l’abstenció de CUP i BECP; la modificació dels estatuts del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, aprovat també amb l’abstenció de CUP i BECP; i, el conveni de col·laboració amb la Generalitat pel Pla Educatiu d’Entorn, aprovat per unanimitat.

Durant el ple, l’Ajuntament de Blanes també va aprovar la condemna a la censura en l’àmbit de la cultura, en defensa de la llibertat d’expressió i contra les notícies falses. Així, l’acord inclou mantenir una programació cultural diversa i inclusiva “sense cedir a les imposicions dels partits d’extrema i ultradreta”.

Blanes també va aprovar el rebuig a l’espionatge i les infiltracions policials en els moviments socials. Així mateix, també va demanar la derogació de la llei mordassa i expressar la solidaritat amb les víctimes d’aquests casos. Aquesta proposta va comptar amb els vots a favor d’ERC, CUP, BECP i JxB. Per la seva banda el PSC, Grup Blanes i Blanes, Sí es van abstenir. Tant el PP com VOX van votar-hi en contra.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit