Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes acull un curs “pioner” per formar nous pescadors

Hi ha una vintena d'alumnes, la majoria de Blanes i Arenys de Mar


Blanes acull una formació enfocada a facilitar el relleu generacional al sector de la pesca. Des del març i fins al mes de maig, una vintena d’alumnes passaran pel municipi per obtenir el títol de ‘Mariner Pescador’.

L’objectiu d’aquest programa formatiu és facilitar el relleu generacional al sector pesquer. Es tracta d’un primer projecte pilot que aglutina la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, l’Escola de Captació Nàutica de l’Ametlla de Mar i la Confraria de Pescadors de Blanes. Des del consistori blanenc asseguren que és un projecte “pioner”.

Les 108 hores d’aquesta formació es divideixen, d’una banda, en classes teòriques que s’imparteixen a les aules del Departament de Promoció de la Ciutat de Blanes. D’altra banda, es fan jornades pràctiques a bord d’embarcacions i bateig de pesca. A més, el programa també inclou dues jornades de Seguretat Marítima al Port de Tarragona. El programa també té la possibilitat de contractació a l’estiu en una embarcació pesquera. A banda, també es planteja la possibilitat d’ampliar el títol de ‘Mariner Pescador’ al de ‘Patró Portuari’ més endavant.

El consistori blanenc destaca que la convocatòria va ser un “èxit” amb més 90 persones interessades. Finalment, però, només 20 van ser escollides per cursar el programa. La majoria dels alumnes d’aquest curs són de Blanes i Arenys de Mar. Ara bé, també n’hi ha d’arreu del territori, com apunten des de l’Ajuntament de Blanes.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit